Τη συμπαράσταση της Μητέρας Εκκλησίας στο λαό της σεισμόπληκτης Κω και στoν κλήρο του νησιού εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Μητροπολίτη Κω και Νισύρου Ναθαναήλ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο κ. Ναθαναήλ ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις ζημιές που υπέστησαν τόσο ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου όσο και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Βαρθολομαίος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ζημιές που υπέστησαν οι οικισμοί και οι υποδομές του νησιού.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τη μητρόπολη και το δήμαρχο της Κω ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε και μήνυμα που δημοσιοποιεί μέσω του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το οποίο απευθύνεται στο Μητροπολίτη, και στο ποίμνιο της ορθόδοξης Εκκλησίας αλλά και στη μουσουλμανική κοινότητα του νησιού μέσω του δημάρχου του νησιού:

"Κατώδυνοι επληροφορήθημεν εν τω Οικουμενικω Πατριαρχείου περί του επισυμβάντος καταστρεπτικού σεισμοῦ εν τη θεοσώστῳ υμών Επαρχίᾳ και σπεύδομεν να εκφράσωμεν τη υμετέρα αγαπητή Ιερότητι, τω Δημάρχω, τω ποιμνίω υμών καὶ τη μουσουλμανική της Νήσου Κοινότητι την εξ όλης ψυχής συμπάθειαν και συμπαράστασίν μας, ευχόμενοι ταχείαν επούλωσιν των πληγών, υπομονήν, θάρρος και την άνωθεν προστασίαν, προς απρόσκοπτον συνέχισιν της ειρηνικής ζωής και των δημιουργικών σας έργω. Η ευλογία της Μητρός Εκκλησίας και η πατρική στοργή του Πατριάρχου σας είναι αμέριστος μαζί σας".

Σύμφωνα με ανακοίνωση τέλος της Μητρόπολης Κω και Νισύρου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιον τρόπο μπορεί να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει.

 
Top