Αν το νερό στο νιπτήρα ή τον νεροχύτη σας δεν κυλάει και δεν φεύγει από τις σωληνώσεις τόσο εύκολα, τότε προφανώς και έχει βουλώσει. Αντί να πληρώσετε πολλά χρήματα σε έναν υδραυλικό δείτε τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για να φτιάξετε ένα μείγμα που θα καθαρίσει τις σωληνώσεις σας τώρα που είναι βουλωμένες. Από εκεί και πέρα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε μια φορά το μήνα -ή και πιο συχνά- για να διατηρείτε καθαρές τις σωληνώσεις σας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • χαρτοπετσέτες

  • 1/4 φλ. μαγειρική σόδα

  • 1/4 φλ. αλάτι

  • 1/4 φλ. κρέμα ταρτάρ (θα βρείτε σε ζαχαροπλαστεία)

  • 2 φλ. βραστό νερό

Ξεκινήστε καθαρίζοντας την γύρω περιοχή του σιφονιού του νεροχύτη, του νιπτήρα και της μπανιέρας από υπολείμματα τροφίμων και τρίχες αντίστοιχα.

Ανακατέψτε σε ένα βαποριζατέρ, το αλάτι και την κρέμα ταρτάρ. Η σόδα και το αλάτι θα καθαρίσουν τις σωληνώσεις από άλατα και η κρέμα ταρτάρ είναι φυσικό καθαριστικό των μετάλλων. Ανακινήστε καλά το βαποριζατέρ και ψεκάστε μέσα στο σιφόνι.

Ρίξτε και το καυτό νερό και αφήστε το μείγμα να κάνει τη δουλειά του για καμιά ώρα. Έπειτα ρίξτε κρύο νερό. Θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στο πώς θα φεύγει το νερό.

Αν το σιφόνι σας είναι ακόμα βουλωμένο ρίξτε 1 φλ. μαγειρική σόδα και αμέσως μετά 1 φλ. ξίδι. Τα δύο αυτά υλικά θα δημιουργήσουν μια αντίδραση η οποία θα ξεβουλώσει το σιφόνι σας μια και καλή. Αφήστε τα δύο υλικά να κάνουν τη δουλειά τους για ένα ολόκληρο βράδυ και έπειτα, το επόμενο πρωί, ρίξτε 2 φλ. βραστό νερό στο σιφόνι.

 
Top