Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013 όταν η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Μίκαελ Σουμάχερ στο κεφάλι την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις -στο θέρετρο του Μεριμπέλ- συγκλόνιζε τον πλανήτη.

Ο θρύλος της Formula 1 τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις και συγκεκριμένα στο θέρετρο του Μεριμπέλ.

Ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε σοβαρά το κεφάλι του σε μια πέτρα που ήταν καλυμμένη από χιόνι, σε σημείο εκτός πίστας.

Οι πρώτες βοήθειες ήρθαν άμεσα και οι τραυματιοφορείς τον μετέφεραν με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο του Μουτιέ, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα.

Από τότε ο Σουμάχερ δίνει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής του! Ο Γερμανός επτά φορές πρωταθλητής υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία, ενώ στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα.

Όταν σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, μεταφέρθηκε στο κέντρο αποκατάστασης CHUV της Λωζάννης, εκεί όπου κυκλοφόρησαν οι φήμες (που αργότερα εν μέρει επιβεβαιώθηκαν) πως έχει μερική αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω του και κάθε φορά που βλέπει τη γυναίκα του και τα παιδιά του έκλαιγε.

Η σύζυγός του αποφάσισε να τον μεταφέρει στο σπίτι τους στις 9/9/2014 και από τότε η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του βγαίνει με το σταγονόμετρο, σε αντίθεση με τα ανεπιβεβαίωτα δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

 
Top