Οι βραζιλιάνικες αρχές ανακοίνωσαν τα ξημερώματα Παρασκευής ότι βρέθηκε το πτώμα του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα.

Η αναζήτηση του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία είχε τραγική κατάληξη, γνωστοποίησαν οι βραζιάνικες αρχές, σύμφωνα με το Globo της Βραζιλίας, το Reuters, το BBC και άλλα ξένα ΜΜΕ. Με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι το απανθρακωμένο πτώμα βρέθηκε στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου και όλα δείχνουν ότι είναι του Έλληνα πρέσβη.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά. Σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πως βρέθηκε στην περιοχή ο Έλληνας πρέσβης και τι ακριβώς συνέβη.

Πάντως να σημειωθεί ότι την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία δίωξης ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Στην Βραζιλία έχει μεταβεί ο Έλληνας πρέσβης στην Αργεντινή, προκειμένου να συντονίσει τις έρευνες.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την υπόθεση της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες, σε σχέση με την εξέλιξη αυτή» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια και η εξαφάνιση του γνωστοποιήθηκε στην υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών στις 28 Δεκεμβρίου.

 
Top