Νέες «αποκαλυπτικές» καταστροφικές προβλέψεις κάνει ο αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak και φερέφωνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ.

Σε νέο του άρθρο μιλά για μια νέα οικονομική κρίση που έρχεται και θα έχει ως συνέπειά της τη γεωπολιτική κατάρρευση. Φυσικά, σύμφωνα με τον Καραγκιούλ, από αυτή την καταστροφή της Δύσης θα επιβιώσει μόνο η Τουρκία.

Ο Καραγκιούλ κατηγορεί «εκείνους που προσπάθησαν να επιτεθούν [στην Τουρκία] με οικονομική κρίση μετά τις 15 Ιουλίου [αποτυχημένο πραξικόπημα], εκείνους που πραγματοποιούν επιχειρήσεις μέσω των Αγορών και κατευθύνονται προς μια οικονομική κρίση χειρότερη από εκείνη του 2008».Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πραξικόπημα στην Τουρκία που επιθυμεί να ανατρέψει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την ομάδα του με όπλο το δολάριο.

Ο Καραγκιούλ τα γράφει όλα αυτά για να απαντήσει στην οικονομική κρίση που έχει αρχίσει να πλήττει την Τουρκία με την κατάρρευση της τουρκικής οικονομικής φούσκας.

Η οικονομικά ισχυρή Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία. Και η χρεοκοπία τής χτυπά την πόρτα ενώ αντιμετωπίζει εσωτερικό πόλεμο με τους Κούρδους, έχει εμπλακεί στον πόλεμο στη Συρία και επιθυμεί να εισβάλει και στο Ιράκ.

Μια τέτοια Τουρκία ίσως να σκεφτόταν να προκαλέσει και την Ελλάδα για να εξάγει το αδιέξοδό της στη χώρα μας και μέσω αυτής στην Ευρώπη. Ένα είναι το βέβαιο όμως. Εάν ο Ερντογάν κάνει το λάθος να προκαλέσει την Ελλάδα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον διαμελισμό της χώρας του.

Πηγή
 
Top