Ούτε λίγο ούτε πολύ, 15 ξένες μαφίες, από τη Ρωσία και την Τουρκία μέχρι το Μεξικό, την Ιταλία και την Αυστραλία, δίνουν το «παρών» στη χώρα μας! Μάλιστα, η πρωτοφανής δολοφονία των έξι μελών της τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης «Ντάλτον» στη Λούτσα
πριν από μερικές ημέρες μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων περιοίκων αποδεικνύεται ότι μόνο τυχαία δεν ήταν.

Αποτελεί, δε, μόνο μια από τις παρενέργειες της παρουσίας επί ελληνικού εδάφους δεκάδων ξένων ομάδων κακοποιών, όπως της ρωσικής συμμορίας του Κουργκάς, των αμερικανών «Hell Angels», της γεωργιανής οργάνωσης «Vor V Zakone», της ιταλικής «Sacra Corona Unita» αλλά και της Ντραγκέτα, των αυστραλιανών «Comancheros», των παραστρατιωτικών «Τίγρεων» της Σερβίας, των συμμοριών «Σκαλιάρι» και «Κοβάτσκι» από το Μαυροβούνιο και πολλών άλλων.

Πολλοί από αυτούς έχουν επεκτείνει την εγκληματική δραστηριότητά τους – κυρίως διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και λαθρεμπόριο τσιγάρων – στη χώρα μας ή τη χρησιμοποιούν ως κρησφύγετο αλλά και ορμητήριο των συναντήσεών τους.

Ομάδες εκτελεστών επί ελληνικού εδάφους

Η προσπάθεια των μελών τους να κρυφτούν στην Ελλάδα εξαφανίζοντας τελείως τα ίχνη τους φέρνει στη χώρα μας και ομάδες εκτελεστών που δεν έχουν κανένα δισταγμό να προχωρούν σε δεκάδες αιματηρές επιθέσεις. Ετσι, οι ξένες αυτές εγκληματικές ομάδες λύνουν με χαρακτηριστική ευκολία τις διαφορές τους επί ελληνικού εδάφους.

Αυτή την περίοδο εντυπωσιακά νέα στοιχεία για «συμβόλαια θανάτου» ξένων συμμοριών στην Ελλάδα συγκεντρώνονται από τις ελληνικές αρχές ύστερα από την ανάλυση ξένων διωκτικών υπηρεσιών εκατοντάδων δεδομένων της κρυπτογραφημένης «πλατφόρμας» συνομιλιών SKY ECC που χρησιμοποιούσαν μαζικά 70.000 κακοποιοί τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Και από τους οποίους οι 3.000 διαπιστώνεται ότι έχουν βάση στη χώρα μας.

«Λούκι Λουκ» εναντίον «Ντάλτον»

Από τις μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έχει διαπιστωθεί ότι η τρομακτική φονική επίθεση στη Λούτσα σχετίζεται με τον πόλεμο των συμμοριών «Red Kit» (Λούκι Λουκ) και «Ντάλτον» με έδρα την Κωνσταντινούπολη και έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών, εκβιάσεις κ.λπ.

Οι δύο οργανώσεις έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 εγκληματικές επιθέσεις στην Τουρκία, στη Γεωργία, στη Γαλλία, στην Ελλάδα κι αλλού. Και είναι ενδεικτικό ότι καθένα από τα θύματα του μακελειού στη Λούτσα βαρύνεται με κατηγορίες για 10-15 διαφορετικές εγκληματικές επιθέσεις.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι το 1%-2% των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώνονται στη χώρα μας είναι τουρκικές (το 56% ελληνικές, το 26% αλβανικές), ενώ διαπιστώνεται ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή τούρκων ποινικών στη διακίνηση ηρωίνης, χασίς, αλλά και το τελευταίο διάστημα και κοκαΐνης, με δράση κυρίως σε Ισπανία, Αγγλία Βέλγιο, Ολλανδία και στη χώρα μας.
Τουρκικά δίκτυα και διακίνηση μεταναστών

Παράλληλα, δεκάδες τουρκικά δίκτυα στην Ελλάδα φέρεται να συνδέονται με τη διακίνηση μεταναστών, ενώ τουλάχιστον επτά φορές στο παρελθόν έχουν βρεθεί στη χώρα μας γιάφκες κουρδικών οργανώσεων (σ.σ.: κυρίως της DHKP-C) που οργάνωναν επιθέσεις εναντίον τουρκικών στόχων.

Επιπρόσθετα με τα παραπάνω, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγράψει 4-5 αιματηρές επιθέσεις την περίοδο 2021-2022 μεταξύ Κούρδων τουρκικής καταγωγής στην Ανάβυσσο, στον Πειραιά, στην πλατεία Βάθης, στα Πετράλωνα και αλλού που έχουν συσχετιστεί με τις προαναφερόμενες ποινικές δραστηριότητες. 

Τα συμβάντα αυτά βέβαια, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν συνδέονται με τη σφαγή στη Λούτσα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες το έγκλημα στη Λούτσα να σχετίζεται και με την παρουσία στη χώρα μας μελών των συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών «Σκαλιάρι» και «Κοβάτσκι» με έδρα την πόλη Κοτόρ του Μαυροβουνίου. Οι δυο συμμορίες βρίσκονται από το 2014 σε φονικό «εμφύλιο» με 40 τουλάχιστον θύματα, που ξεκίνησε μετά την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας. Τα παραπάνω διέσπασαν τη «μαφία του Κότορ» στις δύο παραπάνω ομάδες που πήραν τα νέα ονόματά τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών της πόλης.
Διαδοχικές δολοφονικές επιθέσεις

Οπως αποκαλύπτεται ακόμη, το 2020 υπήρξαν δύο διαδοχικές δολοφονικές επιθέσεις σε ταβέρνα στη Βάρη και στην Κέρκυρα (σ.σ.: πιθανόν με αλβανούς δράστες ) εναντίον τεσσάρων μελών της μαφίας του «Σκαλιάρι» που άφησαν επί τόπου την τελευταία τους πνοή. Ενα ηγετικό μέλος της ίδιας οργάνωσης είχε δολοφονηθεί στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τότε διαπιστώθηκε ότι το συμβόλαιο θανάτου είχαν αναλάβει οι τούρκοι «Ντάλτον» με 150 συνολικά μέλη, από τους οποίους οι 6 δολοφονήθηκαν στη Λούτσα!

Οι Αρχές διερευνούν και αν οι εκτελεστές στη Λούτσα έχουν σχέση με ποινικούς από Σερβία, Αλβανία ή και τη χώρα μας και αν όλες αυτές οι δολοφονικές επιθέσεις συνδυάζονται. Σημειώνεται ότι την περίοδο της δολοφονίας στη Βάρη, η ΕΛ.ΑΣ. είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για 40-50 μέλη συμμοριών του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και άλλων χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας που δίνουν το «παρών» κυρίως στη Βούλα, στη Γλυφάδα, στο Λαγονήσι κι αλλού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συμμορίες δεν απολαμβάνουν μόνο τον ήλιο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, αλλά οργανώνουν φορτία διακίνησης ναρκωτικών και μέσω Πειραιά, κυκλώματα σωματεμπορίας, ενώ φέρεται να προχωρούν σε ξέπλυμα χρήματος με την ίδρυση εταιρειών κ.λπ.

Την περίοδο 1995-2002 είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. και η παρουσία σέρβων παραστρατιωτικών του καθεστώτος του αποθανόντος πρώην σέρβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Η διεθνής οργάνωση μοτοσικλετιστών

Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τη δράση παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης μοτοσικλετιστών «Hell Angels» (Αγγελοι της Κόλασης) στην Ελλάδα, μέλη της οποίας είχε επιχειρηθεί να συνδεθούν με 3-4 υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και με βομβιστική επίθεση το 2011 σε στούντιο τατουάζ στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. Επιπλέον, τον Μάρτιο του 2019 σημειώθηκε βομβιστική επίθεση στο ΙΧ, έξω από γυμναστήριο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενός 46χρονου Αυστραλού, ηγετικού μέλους της τοπικής οργάνωσης «Comancheros», που είχε πολύχρονη αιματηρή βεντέτα με το παράρτημα των «Hell Angels» στην Αυστραλία.

Το 2019 είχε συλληφθεί σε έναν τυχαίο αστυνομικό έλεγχο στην Παλλήνη και ένας Παλαιστίνιος που αναζητούνταν από τις αρχές του Καναδά για τη συνεργασία του με τη μεξικανική μαφία, αλλά και ως δράστης τριών ανθρωποκτονιών. Σε 6-7 υποθέσεις εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική έχουν συλληφθεί στη χώρα μας και διακινητές από Κολομβία, Αργεντινή κ.α.

Την περίοδο 2000-2005 είχαν εντοπιστεί και «βάσεις» της ιταλικής εγκληματικής οργάνωσης «Sacra Corona Unita» – με έδρα την Αππυλία – στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα, της συμμορίας «Remo Letse Libere» αλλά και άλλων συμμοριών που έχουν δημιουργηθεί από κακοποιούς της Ντραγκέτα από την Καλαβρία και οι οποίες ασχολούνταν κυρίως με τη διακίνηση τσιγάρων.

Ακόμη συχνά τις Αρχές Ασφαλείας απασχολεί η παρουσία μελών της ρωσικής μαφίας στην Ελλάδα που έχει καταγραφεί για πρώτη φορά μετά την δολοφονία του Φεβρουαρίου του 1997.

Οι ληστρικές επιδρομές των Γεωργιανών

Την τελευταία 20ετία έχει διαπιστωθεί ότι στη χώρα μας δίνουν διαρκές «παρών» τουλάχιστον 50 μέλη της γεωργιανής μαφίας που οργανώνουν ποσοστό 30%-40% των 5.000 διαρρήξεων σε σπίτια και 500 ληστρικών επιδρομών επίσης σε κατοικίες που σημειώνονται στη χώρα μας, ενώ την ΕΛ.ΑΣ. έχει απασχολήσει και η δράση μελών της κινεζικής μαφίας – κυρίως της εγκληματικής οργάνωσης «Snakeheads» – που σχετίζεται με ανθρωποκτονίες, εκβιάσεις και λαθροδιακίνηση μεταναστών από φτωχές επαρχίες της Κίνας.
 
Top