Τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Δημήτρη Γραικού, περιέγραψαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς ο δράστης δολοφόνησε και έθαψε το θύμα και το αγροτικό αυτοκίνητό του, στο χωριό Ανατολικό, 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

“Η έρευνα δεν σταμάτησε ποτέ, η υπόθεση δεν έκλεισε ποτέ”, τόνισε ο υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, αναφέροντας ότι ο 46χρονος δράστης συμπεριλαμβανόταν στον κύκλο των υπόπτων που εξέταζε η αστυνομία.

Καθ' όλη τη διάρκεια των ερευνών, από την ημέρα εξαφάνισης του κτηνοτρόφου, οι αρχές είχαν ερευνήσει 40 σημεία, μεταξύ των οποίων και μάντρες αυτοκινήτων, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλους νομούς.

Πώς εντόπισαν το θαμμένο αγροτικό αυτοκίνητο και τη σορό του θύματος

Τον Οκτώβριο του 2018 οι αστυνομικές αρχές ζήτησαν τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια των οποίων εντοπίστηκε ένα συγκεκριμένο σημείο στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη, πίσω από έναν στάβλο. Η περιοχή ήταν γεμάτη από μπάζα, απορρίμματα, άχυρα και ακαθαρσίες.

Εξερεύνησαν το υπέδαφος με εξειδικευμένη μέθοδο και στη συνέχεια πραγματοποίησαν γεωφυσική διασκόπηση σε μεγάλη αγροτική έκταση. Με αυτό τον τρόπο, εντοπίστηκε το όχημα του θύματος που ήταν θαμμένο σε μεγάλο βάθος και αναποδογυρισμένο, με τον ουρανό προς τα κάτω.

"Ναι εγώ το έκανα"

Αμέσως μετά και κατά τη διαδικασία ανάκρισης ο 46χρονος ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε ένα σημείο, κοντά στο αυτοκίνητο, όπου είχε θάψει τη σορό του 59χρονου, η οποία ανασύρθηκε μετά από εκσκαφή.

"Ναι εγώ το έκανα. Πηγαίνετέ με στο σημείο, να σας υποδείξω το σημείο που τον έθαψα", είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Έθαψε το ΙΧ και πέταξε από πάνω ακαθαρσίες

Όπως περιέγραψε ο κ. Ζησιμόπουλος, ο δράστης άνοιξε στην περιοχή μια τρύπα με το σκαπτικό του μηχάνημα, έριξε το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος με τον ουρανό προς τα κάτω και στη συνέχεια έριξε χώμα και πολύ μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες.

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο διέπραξε τη δολοφονία, ξεκαθάρισε ότι ο δράστης δεν χρησιμοποίησε κάποιο αντικείμενο, ενώ υποστήριξε ότι από την προανάκριση δεν προκύπτει η εμπλοκή κι άλλου προσώπου.

Το μοιραίο ραντεβού

Θύμα και δράστης φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές, όπως εξήγησε. Η τελευταία πράξη της τραγωδίας παίχτηκε στον στάβλο του δράστη, όπου συναντήθηκαν μετά από ραντεβού ο Δημήτρης Γραικός και ο έμπορος κρεάτων. "Πρώτα έφτασε στο στάβλο το θύμα και μετά πήγε ο δράστης. Εκεί τον βρήκε, εκεί συναντήθηκαν", ανέφερε.

Απολογήθηκε στην ανακρίτρια και κρατείται ο δράστης 

Ο 46χρονος δράστης συνελήφθη χθες, βάσει εντάλματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Αργά το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον της ε' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της προσεχούς Τετάρτης και μέχρι τότε κρατείται.

Ο δικηγόρος του κρατούμενου, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 46χρονος στον δικηγόρο του, καβγάδισε με το θύμα και "πάνω στον καβγά επήλθε ο θάνατος".

Με την εξιχνίαση της υπόθεσης, πέφτει η τραγική “αυλαία” στην υπόθεση της εξαφάνισης του άτυχου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τον Νοέμβριο του 2016.

Πηγή ΦΩΤΟ: life-events.gr

 
Top