«Πολύ στενοχωρημένος», είναι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσής του από το Β' Αυτόφωρο Μονομελές, σύμφωνα με συνομιλητές του. Η υπόθεσή του τελικώς δεν εκδικάστηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου του 2013. 
Ο πρώην υπουργός που συνελήφθη στη Λούτσα να οδηγεί με τζιπ που είχε πλαστές πινακίδες (ο κ. Λιάπης είχε καταθέσει στην εφορία τις πινακίδες του εδώ και δύο χρόνια), χωρίς ασφάλεια και μάλιστα υπέπεσε σε σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δεν παρίσταται στα δικαστήρια επικαλούμενος παλαιότερο πρόβλημα υγείας. Ο δικηγόρος του, που έχει εξουσιοδοτηθεί να εκπροσωπήσει τον κ. Λιάπη ενώπιον του Αυτοφώρου, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. 

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία καθώς από τη μια είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και από την άλλη γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.

Στον Μιχάλη Λιάπη έχει επιβληθεί, ακόμα, διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο ενώ κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο για τα φιμέ τζάμια που είχε εγκαταστήσει χωρίς άδεια προκειμένου να κινείται ινγκόγνιτο αλλά και για τον κοτσαδόρο που είχε τοποθετήσει στο θηριώδες τζιπ με το οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αττικής και όχι μόνο.

Κυκλοφορούσε δύο χρόνια με πλαστές πινακίδες

Ούτε τυχαία, ούτε κατά λάθος ήταν η παράβαση του νόμου από τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για δύο ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Λούτσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και εκτός από τις πλαστές πινακίδες, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια και χωρίς δίπλωμα οδήγησης, είχε καταθέσει στην Εφορία τις πινακίδες του τον Νοέμβριο του 2011, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία δύο χρόνια!

Η αστυνομία ερευνά τώρα την υπόθεση και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι δικαιολογίες του πρώην υπουργού, ότι είχε βάλει τις πλαστές πινακίδες για να «κάνει βόλτες και να μην πέσει η μπαταρία», δεν ευσταθούν.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το πού βρήκε τις πλαστές πινακίδες, ο κ. Λιάπης δεν έδωσε χθες κάποια εξήγηση, αναφέροντας απλά ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο».

Από τα γεγονότα και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού προκύπτουν τα εξής ερωτήματα που ζητούν επίμονα απαντήσεις:

- Έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από τη στιγμή που κατέθεσε τις πινακίδες το 2011;

- Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, μήπως ο κ. Λιάπης «λησμόνησε» να πληρώσει και τον φόρο πολυτελείας για το τζιπ που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αττικής για τα έτη 2011, 2012, 2013;

- Από τη στιγμή που προμηθεύτηκε πλαστές πινακίδες, μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο για τη δράση αυτών των κυκλωμάτων;

- Πόσο καιρό κυκλοφορεί το όχημά του χωρίς ασφάλεια;

- Υπάρχει και άλλο στοιχείο που κατέθεσε στο πόθεν έσχες του (από τη στιγμή που δεν δίστασε να αναγράψει το τζιπ με τις πλαστές πινακίδες) για το οποίο χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα;
http://www.protothema.gr/
 
Top