Συγγενείς του  Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ
Εντός της ημέρας αναμένεται τελικά να διαβιβαστεί από τον Άρειο Πάγο στη βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, η δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα.
Διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας αναμένεται να δώσουν στον εισαγγελέα Ιωάννη Τέντε και τον εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ σε σχέση με την παλαιά λίστα, η νέα εμπεριέχει τρεις επιπλέον φακέλους και τέσσερα ονόματα τα οποία παραπέμπουν σε ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο δεν είναι τώρα εν ενεργεία.

Ωστόσο η έρευνα για αυτά τα τέσσερα ονόματα συνεχίζεται. Σε αυτά τα τέσσερα πρόσωπα φαίνονται δύο λογαριασμοί όπου στον έναν λογαριασμό -με δύο συνδικαιούχους- σύμφωνα πάντα με την ΝΕΤ είναι ένα ποσό 1 εκατ. 222 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο άλλος λογαριασμός, με δύο συνδικαιούχους επίσης, είναι κλειστός οπότε δεν μπορούν να πιστοποιηθούν τα ακριβή ποσά.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο δεν είναι εν ενεργεία, δεν είναι πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά είναι τέως βουλευτής, ο οποίος διετέλεσε και υπουργός. Το όνομά του παραπέμπει σε πρόσωπο, που έχει αποβιώσει, αλλά ο ίδιος βρίσκεται εν ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα πρόσωπα συνδέονται συγγενικά με τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Όπως ελέχθη χαρακτηριστικά από εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών
Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρές ανακοινώσεις αντάλλαξαν Ιπποκράτους και Κουμουνδούρου για τις εξελίξεις στην υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ. Το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε «κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων».
«Σε αυτό το κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες» ανέφερε το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: «μάλιστα, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς καταθέτοντας αστήρικτες ερωτήσεις στην Βουλή με στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων».
Παράλληλα κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, δηλαδή την δημοκρατία.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προκάτοχος του, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ κάλεσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει απαντήσεις. «Το θράσος όμως του κ. Βενιζέλου περισσεύει, ως απόρροια της αλαζονικής συμπεριφοράς του, των "παλιών καλών ημερών". Οι ευθύνες είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο ίδιος, θα αποδοθούν σε όλους» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Top