Για μια ακόμη φορά ο Στέλιος Καλογερόπουλος έκανε όλους εμάς τους Αιγαλεώτες να αισθανθούμε υπερήφανοι που είμαστε γείτονες και φίλοι του. Από το βήμα λόγου που του έδωσε πρόσφατα τηλεοπτικό κανάλι, με την ιδιότητά του ως Αντιπροέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και θέμα τα γενόσημα φάρμακα, στάθηκε στο ύψος του εγνωσμένου επιστημονικού του κύρους και κυρίως πιστοποίησε ξανά το ακέραιο ήθος αλλά και την σταθερή του επιλογή στην υπευθυνότητα, την εθνική συνείδηση και την κοινωνική του ευαισθησία. 
Με σοβαρότητα και λεκτικό μέτρο και απλότητα, λειτούργησε εφησυχαστικά προς τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες ως προς τη χρήση γενοσήμων- όπως χαρακτηριστικά σημείωσε όσοι τα παίρνουν δεν έχουν πρόβλημα διότι είναι Βιοισοδύναμα, έχουν κριθεί κατάλληλα και δραστικά από κλινικές μελέτες και είναι τελείως ασφαλή. Ακούγεται απίστευτο κι όμως ίσως είναι η πρώτη φορά που ακούμε από επίσημο φορέα να μας καθησυχάζει σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των γενοσήμων φαρμάκων. 
Και να δίνει το στίγμα με το οποίο θα πρέπει να υπάρξει ο όποιος διάλογος ανάμεσα στους όποιους φορείς αντίθετων απόψεων επί του θέματος. Χωρίς εύκολα συνθήματα, λαϊκιστικές τάσεις και κυνήγια μαγισσών. Αλλά με λόγο απλό, συγκροτημένο και κυρίως βασισμένο σε επιχειρήματα. 
Ταυτόχρονα όμως ο Στέλιος Καλογερόπουλος, που όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνεται “σώνει και καλά” αρεστός, άσκησε έντονη κριτική στα περίφημα “ορφανά” (προοριζόμενα για μια ένδειξη αλλά τελικά χρησιμοποιούμενα σαν πασπαρτού και σε σωρεία άλλων περιπτώσεων) και “ καινοτόμα” (με τριπλάσια τιμή σε σχέση με την αντίστοιχη της υπόλοιπης Ευρώπης) φάρμακα, προς χάρη των οποίων η Ελλάδα και ο Έλληνας φορολογούμενος γίνονται έρμαια αλόγιστης και άσκοπης σπατάλης. 
Συγχαρητήρια, λοιπόν, Στέλιο, γιατί μίλησες τη γλώσσα της αλήθειας, κάτι που άλλοι δεν το κάνουν και έδωσες την δυνατότητα αν θέλουν οι αρμόδιοι να σπάσουν επιτέλους ένα κατεστημένο, μειώνοντας μάλιστα με ασφάλεια την φαρμακευτική δαπάνη κατά 1.5 δις!
Δημήτρης Μπόγρακος
Δημοτικός Σύμβουλος Αιγαλέω
 
Top