Ήταν Οκτώβριος του 2010, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Παράταξής του «ΑΙΓΑΛΕΩ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ», όταν ο τότε υποψήφιος (και τώρα Δήμαρχος) κος Χ. Καρδαράς,  εξαπέλυε μύδρους εναντίον της τότε Δημοτικής Αρχής με επικεφαλή τον κ. Δ. Καλογερόπουλο και την αναποτελεσματική-όπως τη χαρακτήριζε- διοίκησή του. Είναι πολύ ενδιαφέρον να θυμηθούμε ορισμένες από τις αναφορές των προεκλογικών του ομιλιών που είχαν να κάνουν με τα σχέδιά του για τον Δήμο και για τον πολιτικό του τότε αντίπαλο.

Από την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, κατηγορούσε την παράταξη «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» και ιδιαίτερα τον Δ. Καλογερόπουλο: 

         Ότι εξαπάτησε τον Αιγαλιώτικο λαό στο θέμα της απομάκρυνσης των κεραιών υψηλής τάσεως (αν και γνώριζε πως επί θητείας Καλογερόπουλου, σε έναν ικανοποιητικό βαθμό,κεραίες απομακρύνθηκαν, όπως έγινε στην οδό Σάμου και Καππαδοκίας).  

     Σε θέση άμυνας, υποστήριζε ότι (δήθεν) τον κατηγορούσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι πως θα απέλυε, σε περίπτωση που κέρδιζε την εκλογική μάχη, τους συμβασιούχους εργαζομένους από τον Δήμο.



      Υποστήριζε πως 8 χρόνια απραξίας και ακινησίας ήταν πολλά…Μάλιστα αναφερόμενος στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε πει χαρακτηριστικά: «Μέσα σε οκτώ χρόνια ο Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του κατάφεραν ένα απέραντο τίποτα. Ένα μηδενικό που θα τους ακολουθεί σκιά στα βήματά τους, όσα χρόνια και αν περάσουν.» Βαριές κουβέντες για μία αν μη τι άλλο αποτελεσματική Διοίκηση η οποία την περίοδο 2003-2010 «έτρεξε» στο Δήμο μας έργα, ύψους περίπου 52.000.000 €. 

      Κατηγορίες, καταγγελίες εμπλουτισμένες με όμορφες υποσχέσεις για κοινωνικές παροχές, για πλούσιες πολιτιστικές δράσεις, για τόνωση της εμπορικής κίνησης, για δημιουργία κινήτρων για τη νέα γενιά κλπ., κλπ., κλπ…


Πραγματικά αναρωτιέμαι αγαπητέ, κατ’ άλλα κύριε Καρδαρά, τι έχετε διορθώσει από εκείνα που κατηγορούσατε την προηγούμενη Διοίκηση ότι δεν ολοκλήρωσε ενώ υποσχέθηκε και τι επιπλέον έχετε πράξει, δεδομένου ότι συμπληρώσατε 2 χρόνια διοίκησης;

Ας διατυπώσω για αρχή από αυτό το βήμα την προσωπική μου γνώμη και ας απαντήσετε εσείς με όποιον τρόπο κρίνετε και όποτε το επιθυμείτε:

  1. Στο θέμα της απομάκρυνσης των υπολοίπων κεραιών υψηλής τάσεως – δεν έχετε πράξει τίποτα!
  2. Οι περισσότεροι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου, εκτός του ότι πράγματι δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους-και επομένως χάσανε την εργασία τους - σχεδόν από τότε που αναλάβατε τη Διοίκηση, έχουν να δουν ευρώ στην τσέπη τους. Οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι και δυστυχισμένοι! Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, αγαπητέ Δήμαρχε, δεν ευθύνεσαι εσύ για την οικονομική κρίση που έχει ξεσπάσει στην πατρίδα μας και άρα είχες ελάχιστα περιθώρια να τους ανανεώσεις τις συμβάσεις, όμως για τη ταλαιπωρία που βιώνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους δια μέσω της δικαστικής οδού, έχεις μεγάλες ευθύνες!!!
  3. Για κοινωνικές παροχές ελάχιστες ενέργειες (το κοινωνικό παντοπωλείο από τις αρχές του 2011 φτιάχνεται…). Δράσεις για τη τόνωση της εμπορικής κίνησης, ανύπαρκτες. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, καταστήματα παραμένουν ξενοίκιαστα και οι γειτονιές βυθίζονται γοργά στα πελάγη μιας απέραντης μοναξιάς. Δημιουργία κινήτρων για τη νέα γενιά, ούτε λόγος. Το Αιγάλεω πάντοτε είχε διακρίσεις στο αθλητικό επίπεδο, έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές-όμως τα γήπεδα έχουν αφεθεί στη φθορά του χρόνου και το κολυμβητήριο πότε αδειάζει-πότε γεμίζει, άλλοτε έχει μολυσμένο νερό και τώρα που έχει καθαρό δεν διαθέτει μηχανισμό θέρμανσης και πολλά άλλα…
  4. Εκεί που τα έχετε πάει καλά κ. Δήμαρχε είναι στο τομέα των πολιτιστικών δράσεων. Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η φετινή πολιτιστική διαδρομή και σας οφείλω συγχαρητήρια σε εσάς και ιδιαίτερα στους κ. Κουτούλια και κ. Λάμπρου.

Τα θέματα είναι πολλά και θα υπάρξει και συνέχεια. Για να προλάβω μάλιστα και μερικούς «καλοθελητές», να σημειώσω και τούτο. Η κριτική που κάνω είναι πάντα καλόπιστη, δεν έχω τίποτα προσωπικό με την παρούσα Δημοτική Αρχή. Όμως η επιλογή μου πριν κάποια χρόνια να δραστηριοποιηθώ ενεργά1 στα κοινά του τόπου που μεγάλωσα και αγαπώ με κάνει να νοιώθω χρέος απέναντι στους συνδημότες που μου στάθηκαν και βρίσκονται στο πλάι μου ακόμα και σήμερα, να με γεμίζουν με δημιουργική ενέργεια και αγωνιστική διάθεση, ώστε όλοι μαζί να επιχειρούμε στο να διορθώνουμε εσφαλμένες πολιτικές και να αφυπνίζουμε την εκάστοτε διοίκηση προς όφελος πάντα του λαού. Αυτή την επιλογή μου υποστηρίζω πιστά και σέβομαι. Και εφόσον ο λαός έστειλε εμένα και την Παράταξή μου στηναντιπολίτευση, πρέπει να την ασκούμε συστηματικά και με επιμέλεια, πάντα με πάθος, με κοινωνική ευαισθησία αλλά και σεβασμό στην αντίθετη άποψη και στους ανθρώπους της πόλης μας. Όσο το δυνατόν με ταπεινότητα, ειλικρίνεια και δικαιοσύνη.


ΥΓ.1: Ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δ. Καλογερόπουλου στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Ήταν η πρώτη φορά που εκτέθηκα σε εκλογική διαδικασία σε δημοτικό επίπεδο. Μία εμπειρία συγκλονιστική και παράλληλα συγκινητική αφού αν και πρωτάρης με τίμησαν 451 συνδημότες μου και βρέθηκα σε εκλέξιμη θέση εφόσον επιτυγχάναμε να αναδειχθούμε τη δεύτερη Κυριακή σε πλειοψηφούσα δύναμη.

ΥΓ.2: Αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Καρδαρά αντλήθηκαν από τη δημοσίευση της ομιλίας του στην πολιτική-αυτοδιοικητική εφημερίδα  «ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ» , σε φύλλο του Νοεμβρίου του 2010. Υποθέτω ότι σας θυμίζει κάτι, είναι και ΜΚΟ...

Με εκτίμηση,
 
Top