Νέα δημοσκόπηση της GPO δείχνει ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η προσωπικότητα που μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά. Στη δημοσκόπηση, που έγινε για το Star, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (70%), αλλά και ειδικότερα των ψηφοφόρων που ΠΑΣΟΚ που ερωτήθηκαν σχετικά, θέλει παράλληλα τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.
Απαντούν, όμως, και για το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για τη αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ – σε άλλη ερώτηση, που αφορά μόνο τα εσωτερικά του κόμματος. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, πάντως, δηλώνουν επί της ουσίας «εκλογές εδώ και τώρα».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος με -τεράστια αυτήν τη φορά- διαφορά έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας
Αναλυτικότερα, σ’ ερώτηση που έγινε σε όλους τους πολίτες που μετείχαν στην έρευνα, για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5% , ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Η έρευνα αποτυπώνει αναλυτικά τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διεργασίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.
Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, «ναι» και «μάλλον ναι» απαντά το 70,9%.

Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την Κεντροαριστερά, πρώτος με -μεγάλη- διαφορά είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19% , δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος με -τεράστια αυτήν τη φορά- διαφορά έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%.

 
Top