Η… μεταγραφολογία στην πολιτική δεν είναι κάτι καινούργιο, τείνει μάλιστα να γίνει παράδοση. Πολιτικοί αναλυτές και επιστήμονες εκτιμούν ότι οι «εναλλαγές» από κόμμα σε κόμμα ήταν αποτέλεσμα των Μνημονίων όταν και οι «ιδεολογίες κατέρρευσαν».

Όπως στις εθνικές εκλογές έτσι και στις ευρωπαϊκές κάλπες έχουμε μεταγραφές. Αυτές οι οποίες ξεχώρισαν και προκάλεσαν αίσθηση στα ΜΜΕ ήταν αυτή της πρώην Υφυπουργού, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Έφης Χριστοφιλοπούλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ αλλά και του πρώην βουλευτή επικρατείας Πύρρου Δήμα. Και οι δύο πήγαν στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Με το ΠΑΣΟΚ είχε συμπορευθεί και η Βούλα Πατουλίδου για την περιφέρεια της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα δώσει τη μάχη του σταυρού.

Στα του ΠΑΣΟΚ τώρα, ηχηρή ήταν η «μεταγραφή» του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ανακοινώθηκε χθες στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Μάλιστα, μαζί του και κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του αστειεύτηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντάς του: «Πώς μας βλέπεις, θα βάλουμε γκολ;».

Πάντως, αυτό που παρατηρούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι όσο ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν στην Νέα Δημοκρατία ήταν «όλα καλά», ενώ από την ημέρα που προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίστηκε «υποψηφιότητα celebrity». Κάτι που πολλοί ξεχνούν είναι ότι ο κ. Ζαγοράκης είχε διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία για δήλωσή του και είχε επανενταχθεί στο κόμμα τέλη Ιανουαρίου του 2021. Τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου είχε μάλιστα εκλεγεί παμψηφεί και νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Λίγους μήνες μετά και συγκριμένα τον Σεπτέμβριο παραιτήθηκε με επιστολή του.
 
Top