Η απειλή κατάθεσης αγωγής κατά της ΑΔΕΔΥ από την υπουργό Παιδείας για τη σχεδιαζόμενη απεργία την Τετάρτη εν μέσω διεξαγωγής των Πανελλήνιων Εξετάσεων φαίνεται πως λειτούργησε καταλυτικά. 

Η συνδικαλιστική οργάνωση γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε πως αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων.

Νωρίτερα η Νίκη Κεραμέως, μέσω ανακοίνωσης, εξήγησε πως πρόκειται να καταθέσει αγωγή διότι η απεργία της ΑΔΕΔΥ παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλήνιων.

Όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

«Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων» επισήμανε η υπουργός.


 
Top