Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται επισήμως σε 38. Το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως έχασαν τη μάχη ακόμη έξι συνάνθρωποί μας, ενώ αργά το βράδυ έγινε γνωστό πως απεβίωσε μια 76χρονη στη Λέσβο. Παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η 76χρονη είναι μεταξύ των 38 νεκρών από κορονοϊό, που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Σωτήρη Τσιόδρα ή κατέληξε αργότερα. Ενώ, το πρωί της Δευτέρας, κατέληξε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας 54χρονος από την Καστοριά.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανέφερε πως επιβεβαιώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων να έχει φτάσει τα 1.156. Όπως είπε τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Αττική. Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας. Πρόκειται για 29 άνδρες και εννέα γυναίκες. Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι.
Με βραδύτερο ρυθμό η καμπύλη ανάπτυξης του ιού στη χώρα μας
Aχτίδα ελπίδας για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στην Ελλάδα δείχνει επί του παρόντος βραδύτερο ρυθμό αύξησης σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.
Προσοχή στη χρήση χλωροκίνης
Την προσοχή των πολιτών σχετικά με τη χρήση χλωροκίνης, επέστησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος σχετική ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών, που αφορά σε χρήση πρόληψης μη φαρμακευτικών χημικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται σε καθαρισμό δεξαμενών και περιέχουν χλωροκίνη.
Τι σχολίασε για τη μεφλοκίνη που εξετάζεται για χρήση κατά του ιού
Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό σημείωσε πως πρόκειται για ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για την ελονοσία και είναι αντίστοιχο της χλωροκίνης. Όπως είπε, και αυτό έχει τις τοξικότητές του και θα δοκιμαστεί όπως και άλλα φάρμακα στο πλαίσιο κλινικών μελετών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι αποτελεσματικό για τον κορονοϊό.
Τα μαζικά τεστ θα γίνουν όταν κριθεί επιδημιολογικά αναγκαίο
Σχετικά με τα τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε για μία ακόμη φορά ότι η στρατηγική που ακολουθείται δεν θα αλλάξει.
Στους 33.244 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο - Σχεδόν 700.000 τα κρούσματα
Τουλάχιστον 33.244 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊου, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.Μέχρι τις 22.00 απόψε (ώρα Ελλάδας), είχαν διαγνωστεί 697.750 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 183 χώρες και εδάφη. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 137.900 θεωρούνται πλέον αποθεραπευμένοι. Ο αριθμός των κρουσμάτων ωστόσο δεν αντικατοπτρίζει παρά ένα κλάσμα των πραγματικών, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσηλεία.
ΙΤΑΛΙΑ
Κορονοϊός: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ιταλία
Κορονοϊός: 756 νεκροί και 5.217 νέα κρούσματα σε μία ημέραστην Ιταλία
Συγκλονιστικό βίντεο Ιταλού συγγραφέα που δίνει υπόστασηστον κορονοϊό - ΒΙΝΤΕΟ
Κορονοϊός: Ξεκίνησαν τα κατ' οίκον τεστ ανίχνευσης στηΝάπολη
ΓΑΛΛΙΑ
Κορονοϊός-Γαλλία: Έχασαν τη μάχη 292 άνθρωποι σε 24 ώρες -Στους 2.606 οι νεκροί
Κορονοϊός- Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο θρυλικός Κριστόφ -ΒΙΝΤΕΟ
Κορονοϊός: Πέθανε στενός σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ανείπωτη τραγωδία στην Ισπανία: 838 νεκροί μέσα σε μία μέρα
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Κορονοϊός: Η Βρετανία θρηνεί επιπλέον 209 νεκρούς σε ένα 24ωρο
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κορονοϊός - Γερμανία: 64 νεκροί και 3.965 νέα κρούσματα σεμία ημέρα
Κορονοϊός: “Η Γερμανία μπορεί να γίνει Ιταλία” - Δραματικήπροειδοποίηση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»Γερμανία: Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού
ΗΠΑ
Κορονοϊός - Τραμπ: Αν έχουμε 100 χιλιάδες νεκρούς και όχι2,2 εκατ., τότε κάναμε πολύ καλή δουλειά
Εφιαλτικές προβλέψεις: Οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φτάσουντις 100.000-200.000
Κορονοϊός: Δραματικές στιγμές στη Νέα Υόρκη - 237 νεκροί και7.195 νέα κρούσματα σε 24 ώρες
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κορονοϊός: 23 νεκροί στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο -Συνολικά 131 τα θύματα
 
Top