Δύο άνδρες, πατέρας και γιος, κατάφεραν να σώσουν τον 22χρονο από τη μανία των αδέσποτων σκύλων που του επιτέθηκαν στο Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη. Η περιγραφή του ενός εκ των δύο ανδρών σοκάρει.

«Κατά τη διάρκεια μιας απογευματινής μας βόλτας στο δάσος του Σέιχ Σου περιοχή κρύα βρύση στην Θεσσαλονίκη, γίναμε μάρτυρες του αποτρόπαιου θεάματος ενός νεαρού συμπολίτη μας να κείτεται γυμνός και κατακρεουργημένος επί ξύλινου δασικού τραπεζιού τύπου "πικ νικ” και να δέχεται επίθεση από 10 άγρια και μεγαλόσωμα σκυλιά τα οποία δρούσαν ως αγέλη. Ακούγοντας τις κραυγές απόγνωσης και πόνου του 22χρονου τρέξαμε προς το μέρος του κρατώντας και χτυπώντας στο έδαφος ξύλα από το δασικό περιβάλλον και ύστερα από δεκαπεντάλεπτη (15) πραγματική μάχη που δώσαμε με τα άγρια σκυλιά καταφέραμε με αυτοθυσία να αποσπάσουμε από τα δόντια της αιμοβόρας αγέλης τον άτυχο 22χρονο, ο οποίος ήταν βορά στα δόντια των άγριων σκύλων. Ο συμπολίτης μας σώθηκε τη τελευταία στιγμή καθώς ήταν ημιλιπόθυμος και έφερε πολλαπλά τραύματα σε όλο του το σώμα με σοβαρότερα αυτό σε λαιμό και κρανίο.

Έπειτα από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ, μεταφέραμε εσπευσμένα τον 22χρονο στο “Ιπποκράτειο¨ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου τον παρέλαβαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Εκεί ενημερωθήκαμε ότι την ίδια μέρα από παρόμοια επίθεση αγέλης άγριων σκυλιών κατέληξε και ένας 65 χρονος άτυχος άνδρας που νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο. Όταν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο, συνολικής διάρκειας 3 ωρών ενημερωθήκαμε ότι το παιδί έφερε 27 επιπόλαια τραύματα και επιπλέον 7 σοβαρότερα τραύματα σε λαιμό και κρανίο όπως και ότι οι επόμενες 48 ώρες κρίνονται κρίσιμες για τη ζωή του», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

 
Top