Αυξάνεται ολοένα και περισσότεροι ο αριθμός των καταναλωτών στο Χονγκ Κονγκ που αποφασίζουν να πουλήσουν ρούχα και αξεσουάρ πολυτελείας σε μια περίοδο που η τοπική οικονομία οδεύει στο χειρότερο έτος από την παγκόσμια οικονομική κρίση πριν από μια δεκαετία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ το οποίο επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας Nikkei, ενώ οι πωλήσεις κοσμημάτων, ρολογιών και δώρων αξίας μειώθηκαν κατά 42% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους, το εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών πολυτελείας παρουσιάζει αύξηση.

Η WP Diamonds, μια πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται στο εμπόριο μεταχειρισμένων κοσμημάτων κατέγραψε αύξηση 70% στα αιτήματα πώλησης διαμαντιών, κοσμημάτων και ρολογιών πολυτελείας στην ιστοσελίδα της στο Χονγκ Κονγκ κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η απελπισία που έχει καταλάβει τους ανθρώπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται από το γεγονός ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα η πώληση δαχτυλιδιών αρραβώνων.

Φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση συγκέντρωσης χρημάτων για να βέβαιοι ότι έχουν μετρητά σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της WP Diamonds, Άντριου Μπράουν.

Ομοίως, η Milan Station Holdings, μια εταιρία πώλησης μεταχειρισμένων πολυτελών δερμάτινων ειδών στο Χονγκ Κονγκ, είδε να αυξάνονται κατά 30% οι πωλήσεις αξεσουάρ από καταναλωτές.

Η οικονομική ύφεση ασκεί πιέσεις στα οικονομικά των ανθρώπων, δήλωσε ο προεδρεύων και ιδρυτής της εταιρείας, Byron Yiu Kwan-tat ο οποίος εξήγησε ότι η πώληση ειδών πολυτελείας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για την άμεση επίλυση κρίσεων μετρητών. «Κάθε φορά που υπάρχουν σημαντικές διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές, περισσότερες τσάντες πολυτελείας θα εισρεύσουν στην αγορά» είπε.

Ο όμιλος κοσμημάτων Chow Tai Fook στο Χονγκ Κονγκ αναφέρει ότι το τελευταίο διάστημα οι καταναλωτές πωλούν χρυσά κοσμήματα λόγω της αύξησης της τιμής του χρυσού.

Πολλοί από εκείνους που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καταφεύγουν σε πωλήσεις ειδών πολυτελείας θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο ή αισθάνονται εργασιακή ανασφάλεια εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν χρήματα.

Πηγή

 
Top