"Είναι διασκεδαστικό πόση έμφαση έχει δοθεί στο θέμα της προσυννενόησης ή της μη συννενόησης με την Μάγδα Φύσσα, είναι κάτι που δεν θα σχολιάσω, είναι η πολιτική μου θέση αυτή. Με σκοπό να μη συζητηθεί η ουσία. Και η ουσία ποια είναι; Ότι το ΜέΡΑ25, ξεκάθαρα δήλωσε, με μεγάλη συγκίνηση πήραμε την απόφαση αυτή να αναδείξουμε την Μάγδα Φύσσα ως το πρόσωπο αυτό, που έχει τη δυνατότητα στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συμβολίσει την ενότητα που απαιτούν οι καιροί εναντίον της μισαλλοδοξίαςμ της ακροδεξιάς στροφής που έχει πάρει η χώρα. Ένα πρόσωπο που ποτέ δεν επιδίωξε να είναι πολιτικό πρόσωπο, αλλά εξελίχθηκε από μάνα σε ένα πολιτικό πρόσωπο" δήλωσε στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

"Σηκώνει μόνη της έναν πολύ σημαντικό αγώνα, Θέλαμε να το τιμήσουμε αυτό. Επιλέξαμε να αναδείξουμε στο πρόσωπό της ότι υπάρχει εναλλακτική στην συστημική συγκάληψη της ακροδεξιάς στροφής" πρόσθεσε.

"Από πότε μια πρόταση σε πρόσωπο - σύμβολο για οποιοδήποτε αξίωμα, οποιαδήποτε τιμή, πρέπει να είναι προσυννενοημένη; Γιατί πρέπει; Δεν λέω ούτε ότι ήταν ούτε ότι δεν ήταν" υπογράμμισε.

"Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να σηκώσει οποιαδήποτε υποψηφιότητα, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών. Αν ακούσετε ξανά την δήλωσή μου χθες, ήμουν ξεκάθαρος. Δεν μίλησα για πρόταση. Τι είπα; Ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε ένα πρόσωπο που θα μπορούσε καλύτερα να σηματοδοτήσει αυτά που πρέπει στην ελληνική κοινωνία από το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα" τόνισε.

Ερωτηθείς για την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Πρωθυπουργό, απάντησε "Δεν θα την ψηφίσουμε, την σεβόμαστε την τιμούμε, είναι μια εξαιρετική δικαστικός".

"Παρακολουθούμε την αμηχανία προοδευτικών ανθρώπων, πρώην συντρόφων μας, που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να υποστηρίξουν τον κ. Παυλόπουλο προτού ο έξυπνος ελιγμός του Πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μια άλλη συστημική επιλογή" ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.

"Ήταν τακτικιστικά πολύ έξυπνη από μέρους του γιατί από την μία μεριά λύνει κάποια εσωκομματικά θέματα και από την άλλη εγκλώβισε τον κ. Τσίπρα σε μια άλλη συστημική επιλογή" συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

 
Top