Μία “είδηση” ότι έπεσε μετεωρίτης στην Αίγινα, που αναπαρήχθη από χρήστες των social media, προκάλεσε έντονη αναστάτωση στον νησί, με τους αρμόδιους φορείς να σπεύδουν να διερευνήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η “είδηση”... έσκασε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ψαράδες “είδαν ένα ολοφώτεινο αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα”. Όπως ήταν αναμενόμενο, το δημοσίευμα προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, οι επίσημοι φορείς δεν επιβεβαιώνουν τα περί πτώσης μετεωρίτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Aegina Portal, η Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου επικοινώνησε χθες με τον λιμενάρχη Αργύρη Φραγκούλη για να ενημερωθεί. Η απάντηση του κ. Φραγκούλη ήταν αρνητική, ότι δηλαδή δεν επιβεβαιώνεται το συμβάν, τουλάχιστον στην κοντινή θαλάσσια περιοχή του νησιού, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Μάλιστα το λιμεναρχείο έκανε περιπολίες χωρίς να εντοπίσει κάτι. Εάν αυτό συνέβη πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα μακριά από το νησί, είπε ο κ. Φραγκούλης.

Στη συνέχεια, η Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε και με τον δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά. Ο κ. Ζορμπάς μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal είπε ότι δεν γνώριζε κάτι για το συμβάν, ότι δεν υπήρχαν σχετικές αναφορές στο νησί και βέβαια δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σε δηλώσεις της, σήμερα, στην ιστοσελίδα, Aegina Portal, η κ. Θεοδωροπούλου ανέφερε πως αναμένει εάν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο μεταξύ, και ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, επίσης, τόνισε πως δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό στην υπηρεσία του. Το πρωί της Κυριακής, ο ίδιος έκανε περιπολία στην περιοχή και, όπως ανάφερε, δεν έχει παρατηρήσει κάτι σχετικό.

Πηγή: Aegina Portal

 
Top