Ο Ριχάρδος δεν έχει καμία σχέση με το χυτήριο απ' όπου έφευγε ο λαθραίος χρυσός για την Κωνσταντινούπολη επισημαίνει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
Ο γνωστός ποινικολόγος σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ενώ στο διαβιβαστικό της δικογραφίας σημειώνεται ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε μόνο το χυτήριο το οποίο έχει ο Ριχάρδος, παρουσιάζονται τελικά ως αποδεικτικά στοιχεία ευρήματα σε άλλο χυτήριο, στην οδό Αριστείδου, χώρο με τον οποίο ο πελάτης του κ. Κούγια δεν έχει καμία σχέση.
Η ανακοίνωση του Α. Κούγια
Από τη μελέτη του συνόλου της δικογραφίας προέκυψε ότι, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του από 28.11.2018 διαβιβαστικού της δικογραφίας εγγράφου του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου επαναλαμβάνεται η δήθεν διαπίστωση χρήσης από τη φερόμενη εγκληματική οργάνωση ενός και μόνο χυτηρίου που λειτουργεί με νόμιμη άδεια στο όνομα του εντολέα μας Ριχάρδου Μ. επί της οδού Στουρνάρη 29, στις τελευταίες σελίδες αυτού καταγράφονται ως κατασχεθέντα ευρήματα των ερευνών στη φερόμενη «καβάτζα» της οδού Αριστείδου, αρ. 6, με την οποία ουδεμία σχέση έχει ο εντολέας μας, εν αντιθέσει με άλλους εμπλεκομένους, οι οποίοι το επισκέπτονταν κατ’ επανάληψη σύμφωνα με τις διακριτικές παρακολουθήσεις που έλαβαν χώρα από την αστυνομική αρχή, μεταξύ άλλων δύο κεραμικά χυτήρια χρώματος λευκού, γεγονός που σκοπίμως δεν έχει προβληθεί στο βασικό κείμενο του διαβιβαστικού ούτε έχει αξιολογηθεί κατά το σχηματισμό της δικογραφίας, ενώ αποδεικνύει ότι δεν ταυτίζεται το χυτήριο της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης με το νόμιμο χυτήριο που χρησιμοποιούσε ο εντολέας μας, όπως επίσης έχει αποκρυβεί από την παρουσίαση της υπόθεσης το γεγονός ότι όλες οι αναφερόμενες από την αστυνομική αρχή μεταφορές χρυσού προς τα λεωφορεία με προορισμό την Τουρκία, ξεκινούσαν από το παράνομο χυτήριο της Αριστείδου 6 και όχι από το νόμιμο αδειοδοτημένο χυτήριο του εντολέα μας της οδού Στουρνάρη 29.
 
Top