Σε εννέα μήνες φυλάκιση με αναστολή τριετίας καταδικάστηκε 56χρονος από το Βόλο, ο οποίος φέρεται να εργάστηκε ως επιστάτης σε υπηρεσία εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας με πλαστό πτυχίο.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2015 σε έλεγχο γνησιότητας πτυχίων που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου, ο κατηγορούμενος φερόταν να έχει προσκομίσει στην Υπηρεσία του πτυχίο από το Τμήμα Μηχανοτεχνιτών του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Βόλου με ημερομηνία έκδοσης το ’80 και το περιεχόμενό του δεν ήταν ορθό.

Ο 56χρονος κατηγορούμενος φερόταν να προσελήφθη στην Υπηρεσία ως επιστάτης με τη χρήση του εν λόγω πτυχίου που φαινόταν να είναι γνήσιο με σφραγίδες, όμως ως προς το περιεχόμενό του διαπιστώθηκε ότι αυτό δεν ήταν σωστό, καθώς ο κατηγορούμενος είχε μείνει από απουσίες στον τρίτο χρόνο της σχολής.

Ο ίδιος, πάντως, ο 56χρονος που παρουσιάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και απολογήθηκε, ισχυρίστηκε ότι αυτό το πτυχίο τού έδωσε η σχολή και αυτό χρησιμοποίησε και εκείνος. Υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία πλαστογραφία, ενώ για την εργασία του είπε ότι δούλεψε κανονικά.

Το Δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία της απάτης και τον καταδίκασε για τις άλλες δύο κατηγορίες σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή τριετίας. Μάλιστα, ο εισαγγελέας έδρας ζήτησε από το Δικαστήριο να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, όμως τελικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου δεν έκανε δεκτή την πρόταση. Να επισημανθεί ότι ο 56χρονος έχει απολυθεί από την εργασία του και σήμερα είναι άνεργος.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

 
Top