Υπόθεση Γεωργίου, λοιπόν, και πάλι στο προσκήνιο μιας και η Ελλάδα δεν έχει με τι άλλο να ασχοληθεί. Η «κολλητή» της προϊσταμένης της νομικής υπηρεσίας του Μαξίμου κ. Θάνου, άσκησε αναίρεση στην δις απαλλακτική απόφαση για τον τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. Δηλαδή η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, την οποία η πρώην πρόεδρος άφησε στη θέση της, ζήτησε να επανεξεταστεί η υπόθεση Γεωργίου. Δηλαδή η κατηγορία ότι διόγκωσε το έλλειμμα ώστε να μπει η χώρα στα μνημόνια.

Ο Άρειος Πάγος δεν μας λέει ποια στοιχεία προέκυψαν προκειμένου να ζητηθεί η αναίρεση για μια υπόθεση που ταλανίζει τη χώρα και μόλις πριν από μερικές ημέρες η κυβέρνηση της Αριστεράς έπεσε ταπεινά στα πόδια, ζήτησε συγγνώμη στην Κομισιόν και πλήρωσε και 100 χιλ. ευρώ δικαστικά έξοδα στον κ. Γεωργίου.

Μπορεί η εισαγγελέας να άκουσε την… ψεκασμένη κατάθεση της κ. Γεωργαντά που έγινε γνωστή ως υποψήφια ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μπορεί δε να έχει άλλους άσους στο μανίκι της ή μπορεί να δέχθηκε παρέμβαση της κυβέρνησης να ξανανοίξει την υπόθεση. Το αστείο είναι ότι το Μαξίμου που καταφέρεται κατά της Δικαιοσύνης για συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις σήμερα πανηγυρίζει γιατί ο Άρειος Πάγος ξανανοίγει το θέμα Γεωργίου.

Το πρώτο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι αυτή η επικίνδυνη άποψη για τη Δικαιοσύνη. Μια άποψη που εξέφρασε ο Κοντονής στην περίπτωση της Ηριάννας. Δηλαδή αν μια απόφαση δεν μας αρέσει… αλλάζουμε τη σύνθεση του δικαστηρίου και θα πετύχουμε αυτήν που θέλουμε.

Έτσι, λοιπόν, οι διάφοροι Κοντονήδες αυτής της κυβέρνησης επεκτείνουν τη σκέψη τους. Αν μια απόφαση ή δύο όπως στην περίπτωση Γεωργίου, καταρρίπτει το βασικό προεκλογικό μας αφήγημα για τα μνημόνια και «προσβάλλει» τον βασικό, κρυφό μας σύμμαχο δηλαδή το καραμανλικό στρατόπεδο, τότε τι κάνουμε; Αλλάζουμε το δικαστήριο μέχρι κάποτε ο Γεωργίου να πάει φυλακή. Και να δικαιωθεί και η ψεκασμένη θεωρία που λέει ότι μέχρι το 2009 η οικονομία πετούσε αλλά έγινε μια περίεργη συνωμοσία που μας έβαλε στα μνημόνια.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η ουσία της υπόθεσης, αν δηλαδή υπήρχε ένα τεράστιο έλλειμμα το 2009 ή όχι. Το γεγονός και μόνο ότι από το 2007 κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες, και ο Αλογοσκούφης, προειδοποιούσαν για εκτροχιασμό της οικονομίας και ζητούσαν τη λήψη μέτρων αλλά η τότε κυβέρνηση παρέμεινε... ατάραχη, δείχνει ότι όντως υπήρχε πρόβλημα. Άλλωστε, ποιος αμφισβητεί ότι το 2008 το έλλειμμα ήταν 24 δις ευρώ και το 2009 εκτοξεύτηκε στα 36 δις ευρώ; Ακόμη και τα 24 δις ευρώ ήταν… success story;

Επίσης, μην ξεχάσουμε ότι από τότε όλες οι κυβερνήσεις αποδέχθηκαν τη μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ και με βάση αυτή βγάζουν τα στοιχεία. Και καλά, η κυβέρνηση Παπανδρέου και Σαμαρά ήταν… μνημονιακές. Ήταν γερμανοτσολιάδες βρε παιδί μου όλοι αυτοί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας γιατί δεν το άλλαξαν αν και μπορούσαν; Και το κυριότερο: Αντί να διώκουν τον Γεωργίου γιατί δεν προσφεύγουν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια;

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε ότι το έλλειμμα ήταν πάνω από 15%, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως «ράγισμα» στις σχέσεις Τσίπρα – Καραμανλή.

Τι γίνεται λοιπόν τώρα; Το πιο πιθανό είναι ότι η κυβέρνηση παίζει ξανά διπλό παιχνίδι. Από τη μια δηλαδή συμβιβάζεται με τις απαιτήσεις της τρόικας να κλείσει η υπόθεση και πληρώνει και αποζημίωση κι από την άλλη κλείνει το μάτι στο εσωτερικό, στο κοινό της. Και κλείνει το μάτι και στο καραμανλικό στρατόπεδο λέγοντας: «Είδατε. Εμείς προσπαθούμε να τον κλείσουμε στη φυλακή, να αποδείξουμε την απάτη, αλλά δεν μας αφήνουν οι ξένοι».

Η υπόθεση Γεωργίου είναι άλλη μια απόδειξη του καθεστωτικού τρόπου με τον οποίον πολιτεύεται η κυβέρνηση της Αριστεράς. Μια οπορτουνιστική και άκρως αποκρουστική αντίληψη για την οικονομία, την πολιτική, τη Δικαιοσύνη. Κι όταν θα σπάσουν και πάλι τα μούτρα τους, όταν θα αποδειχθεί ότι δυστυχώς το 2008-2009 το έλλειμμα εκτινάχθηκε στα ύψη, ότι δεν φταίει κανένας που μπήκαμε στο μνημόνιο, ότι η κρίση έφερε την τρόικα κι όχι η τρόικα την κρίση. Όταν όλοι οι Έλληνες θα πάψουμε να ασχολούμαστε με τις ψεκασμένες και άκρως λαϊκίστικες θεωρίες, τότε θα μας αδειάσουν για πάντα τη γωνιά και οι αριστεροί και οι δεξιοί σύμμαχοί τους.

antinews.gr


 
Top