Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ερώτηση που απευθύνει στη Βουλή σε τρεις υπουργούς (Εσωτερικών, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αρχικά θέτει το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και δευτερευόντως ζητάει εμμέσως την θανάτωση των σκυλιών που δεν υιοθετούνται, αναφέροντας τι ισχύει αλλού ή τι έχει προτείνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ενώ παράλληλα περιμένει να ακούσει και τι θα κάνουν οι αρμόδιοι για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Αυγενάκης στην «τρομολαγνική» ερώτηση του περιγράφει πόσο επικίνδυνα για τους ανθρώπους είναι τα αδέσποτα ζώα, που σχηματίζουν αγέλες και πόσο ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά δεν θέτει καθόλου ενώπιον των ευθυνών τους, τους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης που εγκαταλείπουν συστηματικά τα δικά τους ζώα ή δεν στειρώνουν τα δικά τους ζώα με αποτέλεσμα ο πληθυσμός των πλασμάτων που καθίστανται αδέσποτα να είναι μη διαχειρίσιμος, αν και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης είναι ο μόνος που ουσιαστικά εφαρμόζει την νομοθεσία για τα αδέσποτα (στειρώσεις, εμβολιασμοί) και δεν μαντρώνει τα ζώα.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ερώτηση.

Ο κ. Αυγενάκης για να εξυπηρετήσει την εκλογική του πελατεία παραβλέπει ότι τα ζώα δεν ευθύνονται, όπως παραβλέπει και τα αναρίθμητα εγκλήματα που διαπράττονται από τους κατοίκους του Ηρακλείου Κρήτης σε βάρος των αδέσποτων και όχι μόνο ζώων. Προτείνουμε στον κ. βουλευτή να ρίξει μια ματιά σε όσα καθημερινά δημοσιεύουμε για να αντιληφθεί ποιος τελικά κινδυνεύει από ποιον…


Εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Η Π.Φ.Π.Ο. στην ανακοίνωση της τονίζει: «Η Ομοσπονδία μας τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου και στο έργο που επιτελεί για τα αδέσποτα. Η αντιφιλοζωική υστερία του κ. Αυγενάκη, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, μας είναι γνωστή βεβαίως από το παρελθόν αλλά η κατάστασή του συνεχώς υποτροπιάζει και όσο θα πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές η αλίευση ψήφων θα εντείνεται και θα γίνεται όλο και πιο χυδαία και προκλητική.

Τώρα εγκαλεί τον Δήμο Ηρακλείου επειδή τηρεί την νομοθεσία για τα αδέσποτα. Εν ολίγοις τον καλεί να παρανομήσει. Αύριο τι θα απαιτήσει; Την δολοφονία τους;

Οι θεματοφύλακες του νόμου και της τάξης δεν διστάζουν προκειμένου να ικανοποιήσουν άνομα αιτήματα των ψηφοφόρων τους να απαιτούν την κατάλυση των νόμων μας. Τον καλούμε να συνέλθει και να συμβάλει με σωστές λύσεις, με λύσεις αποτελεσματικές στο θέμα των αδέσποτων και όχι να απαιτεί το μάντρωμά τους ή την εξαφάνισή τους.

Γιατί αυτό όχι μόνο δεν αποτελεί τη λύση αλλά είναι έξω από αρχές και αξίες δικαίου για την ζωή, είτε αυτή αφορά το είδος μας είτε άλλο είδος. Αν θέλει μια πόλη χωρίς αδέσποτα ας ξεκινήσει εκστρατεία κατά όλων εκείνων που εγκαταλείπουν τα κατοικίδιά τους ή πετούν από δω κι από κει τα νεογέννητα τους. Αλλά μετά θα χάσει ψήφους γιατί εκεί βρίσκεται το κουμπί της υστερίας του.

Προτιμά να κτυπήσει το θύμα, το ανυπεράσπιστο, το αβοήθητο, που δεν ευθύνεται για την αδεσποτεία του παρά το θύτη. «Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος» ο δικός του κόσμος! Να του θυμίσουμε όμως, ότι η ψήφος έχει δύο όψεις. Είναι και θετική και αρνητική. Και από την φιλοζωική κοινότητα του Ηρακλείου με τους χιλιάδες πολίτες θα εισπράξει προφανώς την δεύτερη» καταλήγει η ανακοίνωση.

zoosos.gr + triklopodia.gr
 
Top