Ο συνταξιούχος παγωτατζής, που πήρε ξανά το καροτσάκι του όταν έμειναν ορφανά τα εγγόνια του, μπορεί πλέον να απολαύσει ήσυχος τα τελευταία χρόνια της ζωής του χάρη στην γενναιοδωρία πολιτών από όλο τον κόσμο και τη «δύναμη» του διαδικτύου. 
Πριν από λίγο καιρό, ο Φιντέλιο Σάντσεζ έκανε τους απανταχού χρήστες να δακρύσουν όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του εν ώρα εργασίας. 
Ο 89χρονος, ο οποίος είχε πάρει σύνταξη, είχε βγάλει το καροτσάκι με τα παγωτά ξανά στους δρόμους του Σικάγο για να μεγαλώσει τα εγγόνια του μετά από τον αιφνίδιο θάνατο της κόρης του.  
Τότε, τον είδε ο Τζοέλ Μάκιας, που τον φωτογράφησε και ανάρτησε την ιστορία του σε κοινωνικά δίκτυα. Στη συνέχεια, δημιούργησε διαδικτυακή καμπάνια  συγκέντρωσης χρημάτων στο GoFundMe και ζήτησε από πολίτες όλου του κόσμου να συνδράμουν οικονομικά τον ηλικιωμένο… 
Οι χρήστες του διαδικτύου δεν τον απογοήτευσαν, καθώς συγκεντρώθηκε το ποσό των 384.000 δολαρίων που πλέον βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας Σάντσεζ. 
«Το σώμα μου δεν με αφήνει άλλο… Το έκανα από ανάγκη αλλά τώρα δεν χρειάζεται να βασανίζομαι άλλο. Είναι τόσο χαρούμενος και ευγνώμων που είμαι εδώ και ευχαριστώ όλες τις μεγάλες καρδιές που βοήθησαν εμένα και τη γυναίκα μου στα γηρατειά μας» δήλωσε συγκινημένος ο 89χρονος, την ώρα που παραλάμβανε την επιταγή με τα χρήματα.
Όπως έγινε γνωστό, περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνέδραμαν στη διαδικτυακή καμπάνια.
 
Top