Παίρνει την Μπερέτα της ανά χείρας και σκορπά τον τρόμο στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τους 70 άντρες της «ταξιαρχίας της».

Λόγος για την μαυροντυμένη γυναίκα σύμβολο της Shiprat (νότια της Μοσούλης - Ιράκ), Γουαχίντα Μοχάμεντ ή αλλιώς Ουμ Χαναντί που έχει μπει στην λίστα με τους πλέον καταζητούμενους στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης και έχει χάσει οικογένεια και συντρόφους στη μάχη κατά των βάναυσων εξτρεμιστών.

Η 39χρονη γυναίκα είναι αρχηγός της τοπικής πολιτοφυλακής και επιβάλλεται στους άντρες της με πυγμή που θα ζήλευε και ο πλέον καλά εκπαιδευμένος στρατιώτης.

Πρόσφατα οι τάξεις της βοήθησαν την κυβέρνηση να απωθήσει τους άντρες του Ισλαμικού Κράτους και οι αρχές της περιοχής της έχουν παραχωρήσει στην ομάδα όπλα και οχήματα για να πολεμάει με μεγαλύτερο ζήλο.


«Ξεκίνησα να πολεμάω τους τρομοκράτες το 2004, δουλεύονται με τις αρχές του Ιράκ. (...) Δέχθηκα απειλές από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ISIS, συμπεριλαμβανομένου του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι (αυτοαποκαλούμενου χαλίφη)».

«Είμαι στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων, πάνω από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», παινεύεται και θυμάται τις βόμβες που οι τρομοκράτες έβαλαν έξω από το σπίτι πέντε διαφορετικές χρονιές.

«Προσπάθησαν να με σκοτώσουν έξι φορές. (...)Έχω θραύσματα από βόμβα στο κεφάλι και τα πόδια μου και τα πλευρά μου είναι σπασμένα».

Η θαρραλέα μαχήτρια με την μαντίλα έχει χάσει δύο συζύγους στην μάχη κατά του ΙΚ, τρία αδέλφια και όπως η ίδια συμπληρώνει στην λίστα των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται το πρόβατο, το σκυλάκι και τα πουλιά της.

Αλλά τίποτα δεν την σταματά και ορμάει στην μάχη με θάρρος και γερό στομάχι. Η Ουμ Χαναντί μαρτυρά πως «τους πολέμησα, τους αποκεφάλισα, μαγείρεψα τα κεφάλια τους, έκαψα τα σώματά τους».


Δεν δικαιολογείται για τις βιαιότητες της απλά λέει σε όλους να επισκεφθούν την σελίδα της στο Facebook για να δουν μόνοι τους τις πράξεις μεγαλείου της.

Και πράγματι εκεί υπάρχουν όλα. Φωτογραφίες από κομμένα κεφάλια μέσα σε κατσαρόλες, δικές τις εικόνες μέσα σε σωρούς καμένων σωμάτων και πόζες με φρεσκοκομμένα κεφάλια.

Την ενοχλεί που της αποδίδουν το επάγγελμα της κομμώτριας και δηλώνει «νοικοκυρά». Έχει δύο κόρες 20 και 22 ετών, ετοιμοπόλεμες και δυναμικές που προς το παρόν όμως είναι απασχολημένες μεγαλώνοντας τα παιδιά τους.

Η Ουμ Χαναντί δεν θα σταματήσει να πολεμά για την απελευθέρωση από τους τρομοκράτες και ποιος ξέρει ίσως και αυτή την ώρα είναι σε κάποια νέα μάχη για την ειρήνη.


The Iraqi housewife who 'cooked the heads' of ISIS fighters

By, Ben Wedeman, CNN Senior International Correspondent

Πηγή
 
Top