Μέσα σε αυτή την εβδομάδα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ινδία το Ringing Bells Freedom 251, ένα smartphone τιμής μόλις 3,70 δολαρίων.

Όπως αναφέρει ο Guardian, σε αυτή την τιμή το τηλέφωνο προκαλεί ζημία στην εταιρεία του την startup RS 150- 2,2 δολαρίων ανά τηλέφωνο. Ωστόσο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Μοχίτ Γκοέλ, είπε στην Indian Express ότι, παρά τη ζημία, είναι ευτυχής που το όνειρο της διασύνδεσης των φτωχών Ινδών μέσω των πρωτοβουλιών Digital India και Make in India ολοκληρώνεται με το Freedom 251.

Το smartphone είναι 3G με λειτουργικό Android 5.1, έχει μια οθόνη 4 ιντσών, οπίσθια κάμερα των 8 megapixel, εμπρόσθια (selfie) κάμερα των 3,2, επεξεργαστή στα 1,3 Ghz, 1GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου, με ένα microSD card slot για επέκτασή του.

Η εταιρεία αναφέρει πως έχει περίπου 200.000 Freedom 251 έτοιμα για διάθεση, με σχέδια για νέο «άνοιγμα» παραγγελιών στο κοντινό μέλλον, και στόχο τη διάθεση 200.000 συσκευών τον μήνα.

Πάντως, όπως αναφέρει ο Guardian, η εταιρεία αντιμετωπίζεται από πολλούς με σκεπτικισμό, καθώς στο λανσάρισμα του τηλεφώνου είχαν παρουσιαστεί «πρωτότυπα» τα οποία αποδείχτηκε πως ήταν τηλέφωνα άλλης ινδικής εταιρείας, με καλυμμένη την επιγραφή της μάρκας. Επίσης, έρευνα των αρχών οδήγησε σε επιδρομές στα γραφεία της για φορολογικά και άλλα ζητήματα.

Ανεξαρτήτως αυτού, εάν η εταιρεία μπορέσει να κυκλοφορήσει όντως λειτουργικό Android smartphone σε αυτή την τιμή στις 30 Ιουνίου όπως είχε σχεδιαστεί θα πρόκειται για πολύ σημαντικό επίτευγμα- αν και είναι άξιον απορίας το κατά πόσον θα αντέξει τη ζημία που συνεπάγεται η κυκλοφορία του.

Πηγή: naftemporiki.gr

 
Top