Σοκ από την νέα τρομοκρατική επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, Ατατούρκ, που είχε ως συνέπεια το θάνατο 41 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 239.

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ η επίθεση, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

Χθες το βράδυ, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στο τέρμιναλ των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων.

Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτό, που βρίσκεται έναν όροφο πιο κάτω.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, το οποίο είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε διακίνηση επιβατών στην Ευρώπη, ήταν από τις πιο αιματηρές, από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, που συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό πολεμικό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Ντοκουμέντο ΣΟΚ - Η στιγμή της έκρηξης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Τη στιγμή της έκρηξης κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη

Στο συγκλονιστικό βίντεο αρχικά διακρίνονται οι επισκέπτες του αεροδρομίου, ενώ λίγο αργότερα το μόνο που φαίνεται στο πλάνο είναι φλόγες, καπνός και σκόνη.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Βίντεο - ντοκουμέντο από την εξουδετέρωση ενός εκ των δραστών της Κωνσταντινούπολης

Σε δεύτερο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, απεικονίζεται ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας που έσπειρε τον θάνατο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Στα πλάνα καταγράφεται ο δράστης λίγο πριν εξουδετερωθεί από τις σφαίρες του αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν δύο από τους βομβιστές, λίγο πριν προσεγγίσουν σε σημείο ελέγχου στην αίθουσα αφίξεων, ενώ στη συνέχεια ανατινάχτηκαν.

 

Τούρκος Πρωθυπουργός: Πρόκειται για προσχεδιασμένη τρομοκρατική επίθεση

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, η επίθεση αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτή η επίθεση κατά αθώων ανθρώπων είναι μια αχρεία, προσχεδιασμένη τρομοκρατική πράξη. Υπάρχουν στοιχεία ότι ο καθένας από τους τρεις βομβιστές ανατινάχτηκε, αφού προηγούμενα είχε ανοίξει πυρ, με το όπλο του», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ευθύνες στη Δύση καταλογίζει για το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Ευθύνες στις χώρες της Δύσης καταλογίζει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρώτη του ανακοίνωση σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, την οποία καταδικάζει.

«Εάν όλα τα κράτη μαζί δεν δώσουμε τα χέρια, δεν αντιμετωπίσουμε από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα γίνουν πραγματικότητα το ένα μετά το άλλο, τα ενδεχόμενα που σήμερα φοβόμαστε ακόμη και να σκεφτούμε». 

Αυτό δηλώνει ο Ερντογάν και αναφέρει τα εξής: «Περιμένουμε από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τις δυτικές χώρες, με τις διοικήσεις, τα κοινοβούλια, τα μέσα ενημέρωσης και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τους να επιδείξουν επιτέλους, αποφασιστική στάση απέναντι στο παιχνίδι αυτό των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Ερντογάν εκφράζει την «ελπίδα», «η επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Ατατούρκ να γίνει σημείο καμπής για τον κοινό αγώνα που θα δοθεί εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων στον κόσμο, με πρώτες τις δυτικές χώρες».

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημειώνει επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή αποσκοπεί όχι σε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μέσω του πόνου και του αίματος αθώων ανθρώπων, στην προπαγάνδα εναντίον της χώρας μας στον κόσμο».

Το όπλο του βομβιστή του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης – ΦΩΤΟ

Το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κάνει μία φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το όπλο ενός εκ των βομβιστών που πραγματοποίησαν την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Οι πρώτες εικόνες μετά τη διπλή έκρηξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζουν οι ΦΩΤΟ μετά την επίθεση στην Τουρκία – Σοκαρισμένοι οι επιζώντες

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες αμέσως μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη.

Χάος, πτώματα, αίματα και άνθρωποι που τρέμουν από φόβο, καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε.

Δεκάδες ασθενοφόρα μεταφέρουν τους τραυματίες από το νέο τρομοκρατικό χτύπημα και άνδρες της αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Ο χάρτης με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο – ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τουρκία, μέσα σε έναν χρόνο, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Στον χάρτη που δημοσιεύει η Daily Star, εμφανίζονται οι περιοχές, οι ημερομηνίες και ο τραγικός απολογισμός από αυτές τις επιθέσεις.

Τελευταία επίθεση ήταν η χθεσινή στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 150.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγία για τους Βρετανούς τουρίστες, ανεβάζοντας το επίπεδο προειδοποίησης σε υψηλό, προειδοποιώντας τους να προσέχουν ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία δέχεται 250.000 Βρετανούς τουρίστες ετησίως.

Θρήνος στο Twitter για την επίθεση στην Τουρκία – Τα μηνύματα συμπαράστασης

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινότητα μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης

Θλίψη και λύπη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη εκφράζεται και από τους χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το #PrayForTurkey, στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στην Τουρκία.

Δείτε ενδεικτικά κάποια από τα μηνύματα των χρηστών του Twitter.

Δείτε εδώ τα μηνύματα συμπαράστασης

 
Top