Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://ift.tt/1bGipIN

Στις αρχαιολογικές ανασκαφές, ο καθηγητής Louis Godart, επαναλάμβανε...
αδιάκοπα: "όποιος ψάχνει, βρίσκει". 
Προκαλούσαν, τουλάχιστον περιέργεια, οι δημόσιες τοποθετήσεις όλων των πρωθυπουργών της Ε.Ε., τόσο των "αριστερών", όσο και των δεξιών, για τους αμόρφωτους, ακροδεξιούς, ξενοφοβικούς, λούμπεν ψηφοφόρους της Βρετανίας, που υπερψήφισαν το Brexit. Η πρώτη σκέψη ενός απλού πολίτη ήταν πως είχαν δίκιο... Η δεύτερη σκέψη οδηγούσε σε ένα αναπάντητο ερώτημα: πρωθυπουργοί, πολιτικοί ηγέτες, προσβάλουν έτσι, ανερυθρίαστα, χυδαία την θέληση ενός λαού; Είναι δυνατόν να είναι αδαείς, τέτοιου χαμηλού επιπέδου;
Αναρωτιέσαι... πως ο "αριστερός" Τσίπρας, ο "δεξιός" Μητσοτάκης, ο εστιάτορας του ΄Αλάτσι΄, η κυρία Γεννηματά, ακόμη κι εκείνος ο Λεβέντης, που έβαλαν στη βουλή τα ΜΜΕ... που απευθύνονται;
Μπορούν να επηρεάσουν τη βρετανική κοινή γνώμη, είναι γνωστοί στον βρετανικό λαό, ή δηλώνουν γιατί έτσι δίνουν τα δικά τους διαπιστευτήρια;
Να ομολογήσουμε, πως μόνον ένας Έλληνας πολιτικός,  ο Πάνος Καμμένος, δεν εκτέθηκε δημόσια στο ζήτημα και οφείλουμε να το σημειώσουμε -αρέσει δεν αρέσει η γενικότερη πολιτική του στάση.
Το ΚΚΕ, με τη θέση πως τόσο με ή χωρίς Brexit, τίποτα δεν αλλάζει για τους εργαζ΄μενυς, δεν συνεισφέρει στον προβληματισμό και το φέρνει καθημερινά σε διάσταση με τα άλλα ευρωπαϊκά αδελφά κομμουνιστικά κόμματα κι όχι της "ανανεωτικής, εκσυγχρονισμένης αριστεράς" που έχει υποταχθεί στη "νέα εποχή".
Ακόμη κι εκείνος, ο άλλος "αριστερός", των ΄Ποντέμος΄ της Ισπανίας, μπαίνει δυναμικά στη μάχη εναντίον του Brexit, ενώ σε λίγα 24ωρα αναμένει την ψήφο του Ισπανικού λαού...
Όλοι κι όλες μιλούν για τους "ανόητους, αγράμματους, ακροδεξιούς" Βρετανούς πολίτες,, για να ακουστούν από ποιους;
Και το περίεργο (;)...
Ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης, θεωρούν ακροδεξιό το Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας; (Κομμουνιστικό Κόμμα Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit: "Μια νίκη της Λαϊκής Κυριαρχίας, μια Ήττα του άξονα Ε.Ε./ΔΝΤ/NATO)
Ο Τσίπρας κι ο Μητσοτάκης, θεωρούν ακροδεξιό τον George Galloway; Φίλο και σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου, Άγγλο σοσιαλιστή βουλευτή και -μαζί με τον Βάσο Λυσσαρίδη- από τους δύο τελευταίους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, που δεν ασπάστηκαν τον νεοφιλελευθερισμό και παραμένουν Αδέσποτοι.

Όμως, όλα έχουν μια λογική, βαθιά πολιτική εξήγηση, που συνήθως αντιμετωπίζεται από το "σύστημα" με το ανάθεμα της συνομωσιολογίας.
Τώρα, ακόμη κι από το Ισραήλ επιβεβαιώνεται η απώλεια του σιωνιστικού κινήματος, από το Brexit!
"Με το Brexit, το Ισραήλ χάνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση" (With Brexit, Israel Loses a Major Asset in the European Union), επισημαίνει η έγκυρη ισραηλινή Haaretz.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η Μέρκελ (αφέντρα του 4ου Ράιχ, ως την μεταπήδηση στον ΟΗΕ) κι οι φίλοι της, το διεθνές χρηματοπιστωτικό κύκλωμα με τις τράπεζες και τις πολυεθνικές, τώρα σκέφτονται πολύ σοβαρά να επισπεύσυν τυς χρόνους για την είσδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο μεγάλων ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ δημοκρατιών (;), την Ασιατική Τουρκία του φασίστα Ερντογάν, και το Ισραήλ της Μέσης Ανατολή, του σιωνιστικού απαρντχάιντ ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος.
Το Brexit, η πανωλεθρία στη Συρία και το τέλος της "αραβικής άνοιξης made in USA"... θα τους αναγκάσουν να προχωρήσουν άμεσα στη διεύρυνση της εγκληματικής οργάνωσης Ε.Ε.
 
Top