Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε δήλωση που έκανε την Κυριακή, ανέφερε ότι οι χριστιανοί και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία θα πρέπει να αναζητήσουν συγχώρεση από τους ομοφυλόφιλους για τον τρόπο με τον οποίο τους έχουν φερθεί.

Κατά την ωριαία συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από την Αρμενία στη Ρώμη, ο Ποντίφικας ερωτήθηκε για το αν συμφωνεί με τη δήλωση ενός Γερμανού καρδινάλιου ότι η Εκκλησία θα πρέπει να απολογηθεί στους ομοφυλόφιλους

Ο Πάπας είπε, επικαλούμενος τις Γραφές, ότι οι ομοφυλόφιλοι «δεν θα πρέπει να τυγχάνουν διακρίσεων. Θα πρέπει να απολαμβάνουν σεβασμού».

«Πιστεύω ότι η Εκκλησία όχι μόνο θα πρέπει να απολογηθεί (...) σε όποιον ομοφυλόφιλο τυχόν προσέβαλε αλλά θα πρέπει να κάνει το ίδιο και στους φτωχούς, στις γυναίκες που έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης, στα παιδιά που υποχρεώθηκαν να εργάζονται. Θα πρέπει να απολογηθεί γιατί έχει "ευλογήσει" τόσα πολλά όπλα» , τόνισε επίσης στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από την Αρμενία.

«Η ερώτηση είναι: αν ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, που έχει καλή θέληση, και που ψάχνει το Θεό, ποιοι είμαστε εμείς για να το κρίνουμε;» συνέχισε ο Ποντίφικας.

ΠΗΓΗ: Guardian

 
Top