Τέσσερις ένοπλοι που φορούσαν μπλουζάκια και τζιν παντελόνια, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιπολία ρουτίνας, ενώ αφαίρεσαν όλο τον οπλισμό των θυμάτων....



Οκτώ αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους σε ενέδρα που έστησαν τζιχαντιστές σε περιοχή του Καΐρου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή αστυνομία, πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση στη χώρα τους τελευταίους μήνες, ενώ προκλήθηκε μεγάλος προβληματισμός, καθώς διαπιστώθηκε ότι η τρομοκρατική δράση του Ισλαμικού Κράτους μεταφέρεται και στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.




Την ευθύνη ανέλαβε επισήμως το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται πιθανότατα για την ίδια ομάδα που κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο στην περιοχή του Σινά, τον Οκτώβριο, σκοτώνοντας 224 άτομα.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, τέσσερις ένοπλοι άνδρες που φορούσαν μπλουζάκια και τζιν παντελόνια, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν σε περιπολία ρουτίνας. Οι τζιχαντιστές αφαίρεσαν όλο τον οπλισμό των αστυνομικών και απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση
 
Top