Από προσβολές, σε θωπεία μέχρι και βιασμό σε δημόσιους χώρους - Στις 337.922 οι καταγγελίες βίας μόνο το 2014...



Συγκλονίζουν οι αριθμοί στην Ινδία με τα θύματα παρενόχλησης από άνδρες καθώς τέσσερις στις πέντε γυναίκες στη χώρα έχουν υποστεί κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας σε δημόσιους χώρους.

Όπως αναφέρει έρευνα της ActionAid το 84% ανάμεσα σε 500 ερωτηθείσες γυναίκες, δήλωσαν πως έχουν βιώσει παρενόχληση σε ηλικία μεταξύ 25 και 25 ετών, που ξεκινά από χυδαίες προσβολές, μέχρι θωπεία και βιασμό.

«Για εμάς στην Ινδία τα ευρήματα δεν αποτελούν είδηση. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο όμως είναι ότι από τις 500 Ινδές που συμμετείχαν απάντησαν και ανέφεραν με θάρρος ότι αντιμετωπίζουν παρενόχληση και βία», δήλωσε ο διευθύντής της ινδικής θυγατρικής της ActionAid, Σαντίπ Τσάτσρα.

«Είναι σαν η κοινωνία να λέει στις γυναίκες ότι οι δημόσιοι χώροι δεν είναι για εκείνες και αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες διεκδικούν το δικό τους χώρο», πρόσθεσε ο διευθυντής.

Μόνο το 2014 αναφέρθηκαν 337.922 περιπτώσεις βίας κατά γυναικών, που κυμαίνονται από παρενόχληση, απαγωγή, κακοποίηση από τους συζύγους τους και βιασμό.
 
Top