Οι δύο νεαρές έφυγαν για τη Λιβύη ερωτευμένες με τους άνδρες του μίσους - Η γυναίκα φοβάται ότι κι οι άλλες δύο κόρες της θα θέλουν να ακολουθήσουν...



Το μόνο που της έχει απομείνει είναι λίγες φωτογραφίες, στις οποίες οι κόρες της ποζάρουν σαν φυσιολογικά κορίτσια, μακριά από φανατισμό και βία...

Ο λόγος για μία μητέρα από την Τυνησία που είδε τις δύο κόρες της να αφήνουν πίσω τη ζωή τους για να μεταβούν στη Λιβύη και να παντρευτούν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η 17χρονη Ράχμα και η 18χρονη Γκοφράν σταδιακά πέταξαν οτιδήποτε δυτικό διέθεταν και άρχισαν να καλύπτουν το σώμα και το πρόσωπό τους, λέγοντας «όχι» στα μπλουζάκια με τις στάμπες από συγκροτήματα που άλλοτε λάτρευαν.

Τα μοντέρνα ρούχα αντικαταστάθηκαν από νικάμπ, οι αφίσες με τους τραγουδιστές έφυγαν και τη θέση τους πήραν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, ενώ το ταξίδι στη Λιβύη δεν άργησε να σημειωθεί.

Όπως εξηγεί η Ούλφα Χαμρούνι στην Washington Post οι κόρες της προσηλυτίστηκαν μέσω Διαδικτύου, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν μαθήματα ισλαμικής εκπαίδευσης με τον ιμάμη να τις καλεί να εγκαταλείψουν τη «δυτική επιρροή».

Οι δύο νεαρές, μαζί με τα υπόλοιπα κορίτσια της τάξης τους, καλούνταν από τον ιμάμη να φύγουν από το σχολείο των άπιστων, ενώ έβλεπαν συχνά βίντεο με ειδική εκπαίδευση παιδιών.

Τώρα, η μητέρα φοβάται ότι και οι δύο άλλες κόρες της θα καταλήξουν σαν τις μεγαλύτερες, με αποτέλεσμα να προσπαθεί να τους απαγορεύσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και να προσέχει τις συναναστροφές τους.

Ωστόσο, η 11χρονη Ταϊσίν μοιάζει να ασπάζεται τις ακραίες θέσεις των δύο μεγαλύτερων αδελφών της.

«Έκαναν καλά που έφυγαν. Οι άπιστοι πρέπει να σκοτωθούν. Προσπαθούν να καταστρέψουν το Ισλάμ και εμείς πρέπει να τους πολεμήσουμε», δηλώνει ενώ παίζει με την κούκλα της ντυμένη στα ροζ που την έχει ονομάσει όπως η αδελφή της, Ράχμα.

Βέβαια, τα ίχνη της αδελφής της που λειτουργεί σαν πρότυπο για την ίδια, αγνοούνται εδώ και αρκετούς μήνες, ενώ ο σύζυγός της καθώς και εκείνος της Γκοφράν σκοτώθηκαν σε επιδρομές.

Επισημαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος χάρη στην προπαγάνδα του έχει καταφέρει να στρατολογήσει από 300 ως 1.000 γυναίκες από την Τυνησία που έχουν ταξιδέψει στη Λιβύη για να γίνουν νύφες τζιχαντιστών.
 
Top