Αποτροπιασμό, σοκ και μένος προκαλεί η υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα στην Ινδία και αφορά το βιασμό ενός 15χρονου...


 κοριτσιού, από, πιθανώς, τρεις άντρες. Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το σώμα του άτυχου κοριτσιού βρέθηκε το Σάββατο το πρωί, κρεμασμένο από ένα δέντρο.
Οι γονείς και συγχωριανοί της υπέθεσαν πως πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς το κορίτσι αγνοούνταν από το βράδυ της Παρασκευής. Όπως όμως τους αποκάλυψε ο αστυνομικός διευθυντής Σαλίκ Ραμ Βέρμα, η μικρή κοπέλα βιάστηκε και στη συνέχεια κρεμάστηκε από τους βιαστές της για να φαίνεται σαν αυτοκτονία.
Η μικρή κοπέλα έφυγε από το σπίτι της στο προάστιο Μπαράιχ του Ουτάρ Πραντές, τη νύχτα της Παρασκευής, όταν οι γονείς της κοιμόντουσαν, με σκοπό να συναντήσει έναν από τους άντρες. Όταν έφτασε στο σημείο της συνάντησης την περίμεναν τρεις άντρες, οι οποίοι και της επιτέθηκαν. «Όταν η κοπέλα αντιστάθηκε, οι άντρες τη βίασαν και στη συνέχεια τη στραγγάλισαν. Για να φαίνεται ως αυτοκτονία, την κρέμασαν στη συνέχεια σε ένα δέντρο και τράπηκαν σε φυγή» είπε ο αστυνομικός διευθυντής.
Ο Βέρμα προσέθεσε ότι οι δύο από τους τρεις δράστες συνελήφθησαν, ενώ τόνισε ότι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί, εξαιτίας του ότι απέτυχαν να διεξάγουν σωστή έρευνα, κάτι που ώθησε τους ντόπιους σε έντονα παράπονα.
Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας του κοριτσιού γνώριζε τους δράστες, επειδή είχαν προσπαθήσει στο παρελθόν να απαγάγουν το κορίτσι, χωρίς επιτυχία.
«Η ιατρική αναφορά επιβεβαίωσε τα περί βιασμού και στραγγαλισμού», είπε ο αστυνομικός διευθυντής.
Η Ινδία, δυστυχώς, έχει «πλούσιο» παρελθόν σε νοσηρά συμβάντα βιασμών, κυρίως λόγω των μηδαμινών αστυνομικών ερευνών αλλά και του διάτρητου νομικού πλαισίου, το οποίο μέχρι πριν 5 χρόνια επέτρεπε σε βιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά από maximum καταδίκη δέκα ετών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν καταδικάζονταν λόγω «έλλειψης αποδείξεων». Πλέον, μετά το αποτρόπαιο συμβάν στο λεωφορείο του Νέου Δελχί, όπου μια φοιτήτρια ιατρικής βιάστηκε με μεταλλικό λοστό από έξι άντρες, ο νόμος έχει γίνει πιο σκληρός.
Παρ' όλα αυτά τα νούμερα δείχνουν ότι χρειάζονται κι άλλες ενέργειες, καθώς το 2012 οι επίσημοι αριθμοί για τους βιασμούς ήταν 20.000, δυο χρόνια αργότερα διπλασιάστηκαν ενώ για το 2015 αναμένεται να ξεπεράσουν αυτά τα νούμερα. Βέβαια οι αρχές ισχυρίζονται ότι σε αυτή την αύξηση ευθύνεται και το γεγονός ότι τα θύματα, κυρίως στην επαρχία της Ινδίας, δεν ανέφεραν πάντοτε τέτοια περιστατικά, από φόβο κατακραυγής.

 
Top