Ξέρετε γιατί οι κάμερες της ΕΡΤ σπανίως έδειχναν στο ανιαρό debate γενικό πλάνο και εστίαζαν μόνον στον εκάστοτε αρχηγό που μιλούσε; Για να μη...
φαίνονται άδεια τα καθίσματα! Ναι, υπήρξαν πολλές στιγμές στην τρίωρη αυτή «τηλεμαχία» που οι αρχηγοί σηκώνονταν από τη θέση τους για να πάνε στην... τουαλέτα. Όλοι πλην ενός. Του κ. Π. Λαφαζάνη (φωτογραφία), ο οποίος βγήκε τρεις φορές έξω από το στούντιο για να... τηλεφωνήσει και να καπνίσει. Κανείς ωστόσο δεν τολμούσε, να καπνίσει μέσα στο στούντιο. 

Οχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά επειδή ο floor manager έβαλε τις φωνές όταν κάποιος από τους συμμετέχοντες άναψε ξαφνικά τσιγάρο: «Ακου να δεις εσύ, σβήσε αμέσως το τσιγάρο, μου θολώνεις την κάμερα» ήταν η αντίδραση του υπευθύνου του στούντιο. Αλλά μη νομίσετε ότι στα «κλεφτά» αυτά διαλείμματα δεν υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και παραπόνων ανάμεσα στους αρχηγούς. 

Να, πάρτε για παράδειγμα τη συνάντηση που είχαν οι Μεϊμαράκης και Τσίπρας στον διάδρομο, όπου ο κ. Μεϊμαράκης τον ρώτησε: «Πότε να έρθω στην Κουμουνδούρου να συζητήσουμε για κυβέρνηση συνεργασίας;». 

Ο κ. Τσίπρας απλώς γέλασε. Ή ακόμη τη συνάντηση που είχε ο κ. Στ. Θεοδωράκης με τον κ. Τσίπρα (και οι δύο ήταν μες στην τρελή χαρά), ή ακόμη τα παράπονα που εξέφρασε ο Δ. Κουτσούμπας στον κ. Θεοδωράκη όταν άκουγε να αναφέρονται στον Μαρξ και στον Λένιν: «Ολοι εδώ μέσα έγιναν ξαφνικά κομμουνιστές, συνεπώς λύσαμε το πρόβλημα» έλεγε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ...

ΒΗΜΑτοδότης

pireasnews.gr
 
Top