Το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ ζήτησε από τη Μόσχα στρατιωτική βοήθεια, εξήγησε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής προεδρίας Σεργκέι Ιβανόφ, μετά την ψηφοφορία κατά την οποία το Συμβούλιο των Ομοσπονδιών, η ρωσική Ανω Βουλή, έδωσε το "πράσινο φως" στον πρόεδρο Πούτιν για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό.
"Ο Σύρος πρόεδρος απευθύνθηκε στην κυβέρνηση της χώρας μας για να ζητήσει τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας", δήλωσε ο Ιβανόφ στους δημοσιογράφους διευκρινίζοντας ότι θα ενεργήσει "σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο" και ότι οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία θα ενταχθούν σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανταλλάσσει με τις ΗΠΑ πληροφορίες για τις αεροπορικές επιδρομές στο συριακό έδαφος, ενώ προσφάτως εγκατεστημένο επιχειρησιακό κέντρο στη Βαγδάτη βοηθά στον συντονισμό των επιδρομών και των κινήσεων των χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων RIA και Interfax.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα ενημερώσει σήμερα τους εταίρους της για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.
http://www.press-gr.com/
 
Top