Μέσα σε λίγες ημέρες «κατεβάζει ρολά» για τρίτη φορά χωρίς να υπάρχει καμία εξήγηση από την πλευρά του κολοσσού ούτε από τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο – Πτώση στη μετοχή της εταιρίας – Εκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε ώρα ο Ζούκερμπεργκ.
Για μια ακόμη φορά τον τελευταίο καιρό, χθες το βράδυ αρκετοί χρήστες του Facebook σε ...
διάφορα μέρη του κόσμου δεν είχαν για λίγη ώρα πρόσβαση στο δίκτυο. Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε μετά από περίπου 40 λεπτά.

Ήταν η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και το BBC, που το Facebook «έπεσε».

Οι χρήστες έβλεπαν στην οθόνη τους το μήνυμα «Συγγνώμη, κάτι πήγε λάθος. Εργαζόμαστε πάνω στο πρόβλημα και θα το διορθώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Για άλλη μια φορά τα σενάρια όμως δίνουν και παίρνουν, με τις θεωρίες συνωμοσίας για τις προθέσεις του Ζούκερμπεργκ να ξεπερνούν και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Όμως οι πιο ψύχραιμοι κάνουν λόγο για κάποια προσπάθεια γενικής ανασυγκρότησης του πιο δημοφιλούς site του κόσμου, κάτι που όπως είναι φυσικό μπορεί να έχει και κάποιες μικρές παρενέργειες.

Ενώ πολλοί το συνδέουν με την απόφαση της υιοθέτησης της επιλογής dislike, και όσα προβλήματα μπορεί αυτό να δημιουργεί όχι μόνο στον κώδικα του προγράμματος αλλά και στα... ταμεία της εταιρίας.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί την περασμένη Πέμπτη και τότε το Facebook είχε παραδεχθεί ότι τα τεχνικά προβλήματα προκλήθηκαν κατά λάθος από τους ίδιους τους μηχανικούς του, καθώς προσπαθούσαν να επιλύσουν κάποια ζητήματα. Πιθανώς κάτι τέτοιο συνέβη και χθες - αν και αυτό μάλλον δεν παρηγορεί τους πολυπληθείς χρήστες του και μετόχους του.



Το Facebook έχει πλέον 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες και συνεχίζει να επεκτείνεται. Ορισμένοι μάλιστα κατέφυγαν στο Twitter για να πουν τον πόνο τους και να κάνουν πλάκα με τα προβλήματα του Facebook.

Μαζί με το Facebook «έπεσαν» γύρω στο 4% και οι μετοχές του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ανησυχίες άρχισαν να ζώνουν τους επενδυτές μετά τα απανωτά προβλήματα.



Οι εθισμένοι στο Facebook έπαθαν σοκ όταν συνειδητοποίησαν πως το δημοφιλές δίκτυο είναι εκτός λειτουργίας. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα, μπροστά σ' αυτό που παθαίνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η... παρέα του.

Η εταιρία κάθε ώρα που το Facebook βρίσκεται εκτός λειτουργίας, χάνει εκατομμύρια.
 
Top