Στον «πάγο» έβαλε τελικά η κυβέρνηση την επιβολή ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην επόμενη κυβέρνηση να...
λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα. Τις σχετικές κατευθύνσεις έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε η γενική γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, η ημερομηνία της 8ης Σεπτεμβρίου 2015 που αφορά το χρόνο δήλωσης μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, μετατίθεται στις 16 Οκτωβρίου 2015.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΓΔΕ, «η μετάθεση αυτή κρίθηκε αναγκαία κατόπιν σχετικών αιτημάτων των φορέων και προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των εν λόγω επιχειρήσεων».

Στο θέμα αναφέρθηκε το πρωί μέσω του ΣΚΑΪ και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή» και πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα. 

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες δημιουργήθηκε ένα απίστευτο αλαλούμ, με την Κομισιόν μάλιστα να «αδειάζει» την κυβέρνηση και να σημειώνει πως δεν ζητήθηκε από την Επιτροπή η αλλαγή της νομοθεσίας, όσον αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση...
 
Top