Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι στα γήπεδα στη Γερμανία

Ενώσεις φιλάθλων αναρτούν πανό που γράφουν «Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι» στις κερκίδες γηπέδων στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Γερμανία.

Επίσης πραγματοποιούνται διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους μετανάστες σε μια σειρά πόλεις στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το διαρκές δράμα των προσφύγων που πνίγονται στα νερά του Αιγαίου ή πεθαίνουν από ασφυξία κλεισμένοι σε φορτηγά στο δρόμο προς την Ευρώπη.

Καταγγέλουν την πολιτική των κλειστών συνόρων που δημιουργεί μια «Ευρώπη – Φρούριο».

Στο μεταξύ οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας ζήτησαν σήμερα τη διεξαγωγή συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης "μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες" για τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης.

Οι Μπερνάρ Καζνέβ, Τόμας ντε Μεζιέρ και Τερέζα Μέι "ζητούν από την προεδρία της ΕΕ (Λουξεμβούργο) να οργανώσει ένα πρώτο συμβούλιο τις επόμενες δύο εβδομάδες, ώστε αυτό να προετοιμάσει αποτελεσματικά τις αποφάσεις του συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου και, να προχωρήσει σε συγκεκριμένη βάση", σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε την επομένη της συνάντησης των τριών υπουργών στο περιθώριο συνεδρίασης στο Παρίσι των υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών εννέα ευρωπαϊκών χωρών που ήταν αφιερωμένη στην ασφάλεια στα μέσα μεταφοράς.

 

Δείτε επίσης

Φαμπιούς για μεταναστευτικό: Σκανδαλώδης η στάση ορισμένων χωρών

Αυστρία – Σε κρίσιμη κατάσταση τρία παιδιά προσφύγων

http://www.press-gr.com/
 
Top