Η άνοιξη είναι η εποχή των παθών για όσους υποφέρουν από τις διάφορες αλλεργίες. Οι δραστηριότητες στο ύπαιθρο γίνονται ανυπόφορες και όσοι πάσχουν από εποχική αλλεργία αισθάνονται συνεχώς μια αδιαθεσία.


Το πρόβλημα δημιουργείται από τη γύρη. Τα λουλούδια και τα δέντρα παράγουν γύρη καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης με αποτέλεσμα να δημιουργούν αλλεργικές αντιδράσεις σε πολλούς ανθρώπους.


Ο οργανισμός αναγνωρίζει λάθος μία γενικά άκακη ουσία που βρίσκεται στον αέρα και τη θεωρεί εχθρική, ενεργοποιώντας έτσι τον αμυντικό του μηχανισμό. Έτσι, αρχίζει να παράγει αντισώματα προκειμένου να την αντιμετωπίσει. Από την επόμενη φορά που η ουσία αυτή θα βρεθεί ξανά στο περιβάλλον, τα αντισώματα θα την αναγνωρίσουν αμέσως και θα αρχίσουν να παράγουν ισταμίνη. Η ουσία αυτή δημιουργεί και τα συμπτώματα που αποκαλούμε αλλεργική αντίδραση.


Η ισταμίνη προκαλεί ερεθισμό και φλεγμονή ενώ, είναι υπεύθυνη για συμπτώματα όπως, έντονη καταρροή, φτέρνισμα, φαγούρα στο λαιμό, τα μάτια και τη μύτη, πρήξιμο κάτω από τα μάτια, δάκρυα, μειωμένη οσμή και γεύση.


Αν υποφέρετε από τα παραπάνω εαρινά συμπτώματα της αλλεργίας, τότε υπάρχει τρόπος να μειώσετε την εμφάνισή τους.


Φορέστε γυαλιά ηλίου για να μειώσετε το ποσοστό της γύρης που φτάνει στα μάτια σας.

Αποφύγετε την έκθεση σε εξωτερικούς χώρους το πρωί και το βράδυ, ώρες δηλαδή που η γύρη βρίσκεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στον αέρα.

Αποφύγετε το κούρεμα του γκαζόν και το περπάτημα στην εξοχή.

Έχετε πάντα μαζί σας χαρτομάντιλα, με τα οποία θα κλείνετε τη μύτη και το στόμα σας κάθε φορά που θα είστε σε ανοιχτό χώρο, προκειμένου να μην έρχεστε σε μεγάλη επαφή με τη γύρη που υπάρχει στον αέρα

ΠΗΓΗ

 
Top