Τρεις διαφορετικές τάσεις μες στην... τάση της κεντροαριστεράς φέρνουν τους "58" αντιμέτωπους με το χρονοντούλαπο της ιστορίας! Τι αναμένεται από την κρίσιμη συνεδρίαση, το απόγευμα...







Κρίσιμη για το μέλλον των «58», θεωρείται η απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Κίνησης. Η κατάσταση στο εσωτερικό των «58» είναι έκρυθμη και εκφράζονται ανησυχίες ότι η συνεδρίαση θα γίνει σε ιδιαιτέρως φορτισμένο κλίμα, μετά το ναυάγιο της Ελιάς.



Πέραν των αντιδράσεων που έχουν ήδη εκδηλωθεί κατά της απόφασης από ιδρυτικά στελέχη της κίνησης (Μπίστης, Δερβένης κλπ), από χθες, σε όλη τη χώρα, οι επιτροπές πρωτοβουλιών εκδίδουν ανακοινώσεις με τις οποίες ζητούν ανάκληση της απόφασης.



Πυρήνες των 58 θέλουν να συνεχίσουν την Ελιά

Σε σχεδόν πανομοπιότυπες ανακοινώσεις τους, οι πρωτοβουλίες, στην Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, τη Μαγνησία, τα Δωδεκάνησα, χαρακτηρίζουν την απόφαση για τη μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο «αυθαίρετη» και «εκτός λογικής της δημιουργίας της Κίνησης», κινούμενες στο πλαίσιο των δηλώσεων του κυρίου Μπίστη ότι οι «58» δεν μπορούν να περιοριστούν στο ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο δεν συναινούν στην απενεργοποίηση της κίνησης, αλλά συνεχίζουν τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων τους.



Τρεις τάσεις στους 58



Στελέχη των «58» δεν αποκλείουν «δυσάρεστη» έκβαση της συνεδρίασης καθώς, εκτός των άλλων, στο λίγο διάστημα της πολιτικής τους ζωής, πρόλαβαν να δημιουργηθούν 3 διακριτές τάσεις στο εσωτερικό τους:



Η τάση που θέλει πλήρη πολιτική και οργανωτική συμμετοχή στο εγχείρημα της «Ελιάς »,

η τάση που θέλει την πολιτική ένταξη στην «Ελιά» αλλά την οργανωτική της αυτονομία και

η τάση που υποστηρίζει ότι ο αρχικός στόχος της ένωσης των δυνάμεων της κεντροαριστεράς δεν πέτυχε, μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ να προσέλθει στο διάλογο.





 
Top