Ο δημοφιλής ηθοποιός που ήταν εκ των βασικών στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας της ΔΗΜΑΡ στις Εθνικές Εκλογές του 2012, τώρα αδειάζει τον Φώτη Κουβέλη...







Συνέντευξη με την οποία τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας παραχώρησε ο Γιάννης Μπέζος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο Βήμα FM τονίζοντας μεταξύ άλλων την άποψή του ότι "η κίνηση των 58 πρέπει να διασωθεί παρά το "ναυάγιο" με το ΠΑΣΟΚ". Ακόμη, προκάλεσε εντύπωση η εκτίμησή του για τον Φώτη Κουβέλη, καθώς τόνισε ότι "υποψιάζομαι ότι προτιμάει να έχει ένα μικρό κόμμα".



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου:



"Δεν τα παρακολουθώ πολύ στενά, αν και στηρίζω αυτήν την πρωτοβουλία, όπως και στο παρελθόν στήριξα την προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ όχι ως επαγγελματίας πολιτικός, γιατί δεν με ενδιαφέρουν οι θεσμικές θέσεις και να γίνω βουλευτής ή υπουργός – άλλωστε θεωρώ τον εαυτό μου χορτασμένο. Απλώς προσπάθησα μέσα από τη δημόσια εικόνα μου – και αυτό έκανα και με τους 58 και τον όποιο δημόσιο λόγο μου – να στηρίξω μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα απορροφήσει ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος που πρέπει να εκφραστεί. Νομίζω ότι αυτή η ανάγκη υπάρχει ακόμα και δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Όπως και στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ διαφώνησα με την έξοδο από την κυβέρνηση τον Ιούνιο, χωρίς θόρυβο, απλώς διατυπώνοντας μια άποψη, στήριξα έτσι την προσπάθεια των 58 για τη δημιουργία ενός χώρου της Κεντροαριστεράς που τον έχει ανάγκη ο τόπος.



Θα έλεγα ότι το «ναυάγιο» - πείτε το εσείς έτσι, εγώ το λέω σε εισαγωγικά – είναι μια θετική κίνηση. Αν συμφωνούσαμε, θα το θεωρούσα χειρότερο. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται, ας πούμε. Εγώ νομίζω ότι όλα γίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση και μια μεγαλύτερη δυναμική. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Αν συμφωνούσαμε τώρα με το ΠΑΣΟΚ και έβγαινε ένα ψηφοδέλτιο μέσα στη γκρίνια, θα ήταν πολύ χειρότερο. Η κίνηση των 58 πρέπει να παραμείνει υγιής, αν και όχι περιχαρακωμένη. Πρέπει να συνομιλεί με όλους, να προτείνει πράγματα, αλλά να μην άγεται και φέρεται και το ίδιο νομίζω θέλει και το ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει να μπω στο ψηφοδέλτιο. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι, και υπάρχουν, οι οποίοι έχουν έναν ορίζονται μπροστά τους και κυρίως, θα τολμήσω να πω, που είναι επιτυχημένοι στον επαγγελματικό τους τομέα».



Για το Φώτη Κουβέλη είναι γνωστή η προσωπική σχέση που έχω μαζί του, αλλά υποψιάζομαι ότι προτιμάει να έχει ένα μικρό κόμμα. Ένα κόμμα περιχαρακωμένο, παρά να μπαίνει πιο ενεργά μέσα στα πράγματα. Πιστεύω ότι δεν είναι πολλά αυτά που μας χωρίζουν, αλλά είναι πιο λίγα αυτά τώρα πια, με όλους. Και με τη ΔΗΜΑΡ και με το ΠΑΣΟΚ. Διότι δεν πρέπει να μένουμε μόνο στην ταμπέλα".

 
Top