του Δημήτρη Χατζηνικόλα/Ναυτεμπορική



Με την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή και πρώην εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος, Γιώργου Κουμουτσάκου στην περιφέρεια Αττικής, η ΝΔέλυσε τον γόρδιο δεσμό στο εσωτερικό της, στη βάση του οποίου ήταν η σύνθεση του εκλογικού σώματος...



Η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας συγκεντρώνει στη πλειονότητά της πληθυσμούς που πλήττονται άμεσα από την ύφεση και τη λιτότητα κι ως εκ τούτου διαπνέονται από έντονα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.



Σε αυτό οφείλεται και το γεγονός ότι κανένα από τα ηγετικά στελέχη του κόμματος δεν δέχθηκε να εκτεθεί στην κάλπη.



Η Συγγρού κατέφυγε στη λύση του Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος ηγείται του δήμου Περιστερίου, ενός δύσκολου για τη ΝΔ δήμου, και με βάση τις μετρήσεις συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες να επανεκλεγεί.



Ο κ. Παχατουρίδης γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να εκλεγεί ήταν περιορισμένες καθυστέρησε την απόφασή του κι έτσι η ΝΔ έριξε στο τραπέζι τη στήριξη του νυν περιφερειάρχη με το ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρού.



Η σφοδρή αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μεχαλάκη στην υποψηφιότητα Σγουρού ανάγκασε τον Πρωθυπουργό να πάρει πάνω του το θέμα.



Στην ολιγόωρη επίσκεψή του στο Στρασβούργο πήρε το Ο.Κ. του κ. Κουμουτσάκου -το όνομα του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr είχε συζητηθεί στο Μαξίμου αλλά για τον δήμο Αθηναίων- και έβαλε τέλος στο σίριαλ για την περιφέρεια Αττικής.



Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ψηφίστηκε πέρυσι ως ο πιο δραστήριος βουλευτής στο ευρωκοινοβούλιο, είναι ένας ήπιων τόνων πολιτικός, ανήκει στο καραμανλικό μπλοκ και μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την περιφέρεια, και ακόμη κι αν χάσει το κόμμα «να πάει στη λογικής της διαχειρίσιμης ήττας».



Για τα στελέχη του κόμματος, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή.

 
Top