Πονοκέφαλο και δυσφορία για μια ακόμη φορά στην Κουμουνδούρου προκαλούν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Η «Αριστερή Πλατφόρμα», έχοντας καταθέσει χωριστό κείμενο με έντονα στοιχεία κριτικής, σε σχέση με το κείμενο που προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, εμμένει στην έξοδο από το ευρώ.

Στην τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος,...
ο ηγέτης της «μειοψηφίας» του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο με την Ευρωζώνη και άφησε αιχμές πως “κάποιοι,-αν μπορούσαν-, θα είχαν απαγορεύσει τη συζήτηση για την έξοδο από το ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή λέει αναπαράγεται στα ΜΜΕ”.“Βεβαίως και το θέτουμε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι ιδεοληψία. Σήμερα σείεται συθέμελα η Ευρώπη και εμάς κάποτε μας έλεγαν γραφικούς”, είπε ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας παράλληλα πως “μιλάμε για ένα νόμισμα που έχει γίνει γερμανική φυλακή,του γερμανικού κατεστημένου”.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τους χειρισμούς εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως “διαλύεται το σύμπαν στην Ευρώπη, η Νότια Ευρώπη συνθλίβεται, και εμείς τα βλέπουμε όλα αυτά, αλλά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά”.! Ο ίδιος, κάλεσε σε μία μεγάλη ανατροπή, όπως είπε, γιατί διαφορετικά χωρίς την ανατρεπτική ορμή, η ευρωπαϊκή αριστερά θα είναι σαν να χτυπάει τα τύμπανα στην ακροδεξιά.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, είπε,πως “πρέπει να πάρουμε μέτρα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ντόμινο ανατρεπτικών εξελίξεων. Για μας αυτό είναι πρόβλημα της ημερήσιας διάταξης, όχι του μέλλοντος.

Πρέπει να υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε ρήξη με την ευρωζώνη και σε αμφισβήτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας πως “αν δεν το κάνουμε αυτό, ούτε διαπραγμάτευση δε μπορεί να γίνει. Η διαπραγμάτευση άλλωστε από μόνη της δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα”, κατέληξε.

Πηγή:  lykavitos.gr
 
Top