Αίτημα για να κηρυχτεί όλη η Θεσσαλία- που δοκιμάζεται την τελευταία εβδομάδα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα - σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κατέθεσε σήμερα το πρωί στον αρμόδιο Γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Ο κ. Αγοραστός που βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Αθήνα είχε συνάντηση και με τον Γ.Γ. ΠΔΕ και ΕΣΠΑ κ. Κορκολή, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα άμεσης δημοπράτησης των έργων υποδομής που έχουν καταστραφεί, από πλημμύρες , κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα στο Πήλιο, τα παράλια της Λάρισας και την πεδιάδα των Τρικάλων.
Μετά τις έντονες βροχές έχουμε χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά, στο Βλαχογιάνι, τη Βερδικούσα, τη Σπηλιά, τα ορεινά των Τρικάλων , την Αργιθέα, τα Άγραφα και τη Λίμνη Πλαστήρα.
Η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη αυτή τη στιγμή σε δύο μέτωπα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, στα πεδινά των Τρικάλων, όπου έχουμε πρωτοφανείς πλημμύρες και στο Ανατολικό Πήλιο, όπου πλέον χείμαρροι έχουν αποκόψει δρόμους και η επικοινωνία γίνεται και με τη χρήση στρατιωτικών οχημάτων που επιστρατεύτηκαν. Ο δρόμος από Ζαγορά προς Πουρί έχει αποκοπεί, από κατολισθήσεις και χειμάρρους και όλο το οδικό δίκτυο στο ανατολικό και Νότιο Πήλιο, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα χωριά αν είναι αποκλεισμένα.
Στα πεδινά των Τρικάλων έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα πλέον και σε οικισμούς, αλλά και σε Λάρισα και Καρδίτσα, έχουν έντονα προβλήματα. Στην πεδιάδα της Καρδίτσας, πάντως έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα, χάρη στα αντιπλημμυρικά έργα, στο Μέγα, στον Καλέντζη, το Σοφαδίτη, τον Ιταλικό κ.α.


 
Top