Στον Άρειο Πάγο προτίθεται να προσφύγουν οι οικογένειες των δύο θυμάτων του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία, του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, σύμφωνα με την οποία “έσπασαν” τα ισόβια του βασικού κατηγορούμενου και αθωώθηκε ο αδερφός του.
Μέλη των δύο οικογενειών κατέθεσαν αίτηση στην Πρόεδρο του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης με την οποία ζητούν να καθαρογραφεί η απόφαση του δικαστηρίου μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, ώστε στη συνέχεια να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης της απόφασης.
Σε ανακοίνωση τους οι δύο οικογένειες επισημαίνουν:
“Μία εβδομάδα μετά την έκδοση της καταδικαστικής για την κοινωνία του Προφήτη Ηλία απόφασης του ΜΟΕ Ανατολικής Κρήτης και ο αθωωθείς εγκληματίας από αυτήν, συνήγορος και αδερφός του επιεικώς μεταχειρισθέντος δεύτερου κατηγορούμενου συνεχίζει διερχόμενος σε διάφορα ΜΜΕ να κανιβαλίζει στα πτώματα των νεκρών μας καμαρώνοντας για την αποκάλυψη της (δήθεν) αλήθειας αλλά και απευθύνοντας για άλλη μια φορά το τεντωμένο του δάκτυλο στην κοινωνία γιατί αυτήν κατά βάθος εχθρεύεται λόγω και έργω.
Η συμπεριφορά του αυτή δεν μας προκαλεί έκπληξη γιατί αυτή ήταν πάντα η συμπεριφορά που η εν λόγω οικογένεια είχε δείξει στην κοινωνία του Προφήτη Ηλία κι αυτός ήταν ο λόγος που όλοι οι Προφητηλιανοί στάθηκαν απέναντι τους τόσο μαζικά και ατομικά ο καθένας.
Εξ αιτίας αυτής της ανάρμοστης συμπεριφοράς κα παρά την ψυχική οδύνη που μας προκαλεί και η ενασχόληση με την απόφαση του ΜΟΕ Ανατολικής Κρήτης, θέλουμε να τονίσουμε τα παρακάτω απευθυνόμενοι στην κοινωνία της Κρήτης την αξιοπρέπεια της οποίας θεωρούμε ότι η απόφαση πληγώνει το έπακρο.
Α. Ήδη έχουμε προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη γρήγορη καθαρογραφή της απόφασης για την άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων.
Β. θεωρούμε ότι μια τέτοιων κοινωνικών διαστάσεων απόφαση όφειλε αν μη τι άλλο να μην δικαιώσει ουσιαστικά (και παρά τις ποινές) την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρηστία τόσο ως προς τον Πρίαμο Ξυδάκη αλλά κυρίως για τον Μανώλη Σταυρουλάκη (που αμέριμνος έπινε καφέ στο χώρο του συμβάντος).
Γ. Περαιτέρω η τελική ποινή, που κατ΄εφαρμογή του νόμου θα έχει διάρκεια ακόμη για ένα έως ενάμιση έτος, εκτός των άλλων συνεπειών καθιστά την ανθρώπινη ζωή ως αντικείμενο ευτελούς αξίας , άρα ο καθένας εγκληματίας μπορεί να δρα ανενόχλητος.
Δ. Έχοντας ακούσει την ενώπιον τόσο του Δικαστηρίου αλλά και στα διάφορα ΜΜΕ ονομαστική στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων στον Προφήτη Ηλία, οι οποίοι αντιστέκονται στις επιλογές των φονιάδων είτε ως μάρτυρες είτε ως κοινωνικοί παράγοντες έχουμε τεράστια ανησυχία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει εναντίον τους και τούτο διότι ακόμη και πριν το δικαστήριο οι φονιάδες είχαν απειλήσει τους πάντες και σήμερα «δικαιωμένοι» είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν.
Ε. Δεν μπορούμε επίσης να μην στιγματίσουμε την σωρεία των ψευδών που μέχρι τώρα οι εγκληματίες έχουν διατυπώσει με ιδιαίτερη μαεστρία και ανεξέλεγκτα τόσο δικαστικά όσο και τηλεοπτικά, χαρακτηριστικό της βαθιάς εγκληματικής τους συνείδησης και παιδείας. ΣΤ. Τέλος και δεδομένου ότι εμείς θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε την Ελληνική Δικαιοσύνη παρά τονίζουμε την οδύνη που μας προκαλεί η δευτεροβάθμια απόφασή της δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η αλήθεια θα λάμψει και η δικαίωση των ανθρώπων μας δεν θα αργήσει αλλά κυρίως θα σηματοδοτήσει τον αγώνα κατά της εγκληματικότητας στην Κρήτη”.
Πηγή ρεπορτάζ:
 
Top