ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΡΔΑΡΑ!
ΜΑΚΡΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ...

Αιγάλεω 2013. 
Μια βρώμικη πόλη, μια εικόνα που προσβάλλει την αξιοπρέπειά των κατοίκων και απειλεί το ύψιστο αγαθό, της υγείας... Μία πόλη με τους δρόμους της γεμάτους σκουπίδια, με  απορριμματοφόρα και  κάδους που δεν πλένονται και βρωμάνε , τα μπάζα και τα κάθε λογής απορρίμματα και επικίνδυνα υλικά να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στους δρόμους, με το καλοκαίρι να έχει μπει και με την αναμενόμενη αύξηση της θερμοκρασίας να απειλεί με πολλαπλασιασμό του βαθμού επικινδυνότητας....
Και πράγματι, η κατάσταση από μέρα σε ημέρα γίνεται πιο επικίνδυνη για τους κατοίκους,  νέες  και ανεξέλεγκτες  εστίες μόλυνσης δημιουργούνται, τα τρωκτικά  κυκλοφορούν ανενόχλητα,  η υγείας  όλων κινδυνεύει άμεσα.

Παρ΄όλα αυτά, οι κάτοικοι είναι  τυχεροί μόνο ως προς τούτο: Έχουν φιλότιμους και ευαισθητοποιημένους υπαλλήλους στην Διεύθυνση της Καθαριότητας,  που έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη  και δείχνοντας μία αξιοπρόσεκτη ευαισθησία, με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να προφτάσουν επικίνδυνες καταστάσεις  που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των κατοίκων.
Η τεράστια προσπάθειά τους γίνεται υπό τις πλέον ακατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους. Με επικίνδυνα οχήματα, πλημμελώς συντηρημένα, που καθιστούν σε καθημερινή βάση εξαιρετικά πιθανή την πρόκληση σοβαροτάτων ατυχημάτων, έστω κι αν οι ίδιοι τα χειρίζονται με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, για να καθαρίσουν την πόλη, να μην αυξηθούν οι εστίες μόλυνσης. Αλλά και με την καθημερινή τους επαφή με τους κάδους και τα απορριμματοφόρα, που παραμένουν άπλυτα επί αδιανόητα μεγάλο διάστημα.

Απαράδεκτη απουσία της Διοίκησης ΚΑΡΔΑΡΑ

Αν και η καθαριότητα της πόλης πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία φροντίδα της κάθε διοίκησης, η σημερινή διοίκηση ή λείπει από το Αιγάλεω ή δεν έχει την ικανότητα να δει τη συμβαίνει στην πόλη. Δυστυχώς η   σημερινή διοίκηση, παραμένει απλά θεατής, αναμασώντας  καθημερινά την ίδια καραμέλα, ότι “δεν έχουμε χρήματα”, “δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό”. Με άλλα λόγια, απαθώς επιβεβαιώνοντας  ότι η πόλη θα παραμείνει μες στη βρώμα και οι εργαζόμενοι θα έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο. Γιατί, αν άμεσα δεν γίνει αυτό το κάτι διαφορετικό οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία θα είναι απρόβλεπτα μεγάλες.

Κύριε Δήμαρχε,
 Ο καθρέπτης της πόλης είναι η καθαριότητα. Είναι το πρώτο μέλημα και η πρώτη φροντίδα  της εκάστοτε Διοίκησης. .
Επειδή λόγω αδιαφορία σας ,άλλωστε οι εικόνες που ακολουθούν δείχνουν την πραγματική  και τραγική κατάσταση για τη πόλη , έχετε υποχρέωση να βγείτε στον Αιγαλεώτικο λαό και να  απολογηθείτε. Έχετε και προσωπική υποχρέωση ως προς αυτό, ως ο φορέας του ανώτατου θεσμού της πόλης.
Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με την υγεία των κατοίκων.
Η πόλη απειλείται, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους κινδυνεύουν, οι μολυσματικές αρρώστιες  έχουν κτυπήσει την πόρτα τους.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Top