Την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ του Τ.Ε.Ι. Πειραιά (είσοδος από την οδό Θηβών στο Αιγάλεω, έναντι καταστήματος JUMBO) μια ακόμη δράση των Εθελοντών Αιγάλεω, του εθελοντικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη του Αιγάλεω, με αντικείμενο τη διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.
Η δράση αυτή είναι η πέμπτη που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και αναμένεται να υλοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος της από εθελοντική ομάδα στην πόλη, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες τέσσερις προηγούμενες ανάλογες δράσεις που υλοποιήθηκαν από τους Εθελοντές Αιγάλεω, στις 16 Δεκεμβρίου 2012, στις 20 Ιανουαρίου 2013, στις 3 Μαρτίου 2013 και στις 7 Απριλίου 2013.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν, κατά κατηγορίες, είναι τα ακόλουθα :
Αλεύρι, προϊόντα ελιάς (ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς), λαχανικά (πατάτες, όσπρια), εσπεριδοειδή, ρύζι διαφόρων τύπων, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, ξύδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, μέλι-πετιμέζι, γλυκά κουταλιού, δημητριακά, υγρά πιάτων, υγρά γενικού καθαρισμού-πατώματος, υγρά τζαμιών, μαλακτικό ρούχων, χαρτί κουζίνας και πολλά άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες παιδικές και ενηλίκων κ.λπ.).
Επισημαίνεται ότι αυτή τη φορά άλλαξε ο τόπος παράδοσης των προϊόντων (αντί για το ΤΕΙ Αθηνών, η δράση των Εθελοντών Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί στο ΤΕΙ Πειραιά), ενώ επίσης δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη υποβολή παραγγελίας, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες τέσσερις φορές.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για τη δράση, στους αριθμούς τηλεφώνου 2105903518  (από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ), 6944269359 (Vodafone) και 6971913112 (Whats up).
Όσοι επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν στο χώρο της δράσης ορισμένες ποσότητες από τα προϊόντα που θα αγοράσουν, για την ενίσχυση της Εθελοντικής Τράπεζας Αλληλεγγύης που διαχειρίζονται οι Εθελοντές Αιγάλεω. Τα προϊόντα αυτά θα διατεθούν από την ομάδα σε τρεις ενορίες της πόλης του Αιγάλεω (Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίας Τριάδας) για την ενίσχυση των συσσιτίων που σε καθημερινή βάση προσφέρονται από τις Εκκλησίες αυτές σε περισσότερους από τριακόσιους αναξιοπαθούντες πολίτες του Αιγάλεω, καθώς επίσης και στο Χριστοδούλειο ίδρυμα προστασίας παιδιών που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι και φιλοξενεί περισσότερα από τριάντα κορίτσια, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα.
 
Top