Την «αριστερή του προέλευση» και το ότι «δεν γεννήθηκε... ΠΑΣΟΚ» προέβαλε χθες από την κρατική τηλεόραση ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, παράλληλα με το πασχαλινό του ταξίδι στη Σύρο (όπου διατηρεί βίλα... μεσοτοιχία με εκείνη του Γιάννου Παπαντωνίου), αλλά και τη φιλία του με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
«Πήγα στη Σύρο προχθές. Στο πλοίο πολύς κόσμος ήλθε και μου μίλησε. Σας πληροφορώ ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν. Οι περισσότεροι, ακόμη και άνεργοι άνθρωποι, ζητούσαν να μάθουν γιατί ακριβώς φθάσαμε εδώ και ποια είναι η διέξοδος από την κρίση. Μου κάνει εντύπωση η ωριμότητα του κόσμου» είπε ο «αριστερός» υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «οι πρόωρες εκλογές θα ήταν λάθος» και τονίζοντας ότι «τη μεγαλύτερη στήριξη τη δίνει ο Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο έχουμε γίνει φίλοι».
Ο Γ. Στουρνάρας ανακοίνωσε με ικανοποίηση ότι τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 650 Ελληνες... μπήκαν φυλακή, ότι έχουν γίνει κατασχέσεις περιουσιών μεγαλύτερες των 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν ρευστοποιηθεί «κομμάτια» αξίας 400.000.000 ευρώ!
Προέβλεψε ακόμη ότι θα βγούμε στις αγορές το 2014, ενώ ως πρόεδρος του ΙΟΒΕ, επί ΓΑΠ, είχε προβλέψει ότι θα βγούμε το 2012! Πτώση του ποσοστού της ανεργίας προέβλεψε ότι θα υπάρξει «από το ’14 και μετά».
Η «κεραμίδα» όμως ήρθε από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Ν.Δ. Φίλιππο Ταυρή, που έγραψε στο twitter:...
«Τεχνοκράτης με καταγωγή από την Αριστερά και προερχόμενος από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Τι απεχθέστερο για έναν δεξιό ή φιλελεύθερο δημοκράτη;»

 Δημοκρατία
 
Top