Την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο πάρκινγκ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών που βρίσκεται στη δυτική του πλευρά (είσοδος από την οδό Δημητσάνης, στο Αιγάλεω) η τρίτη δράση των Εθελοντών Αιγάλεω, του εθελοντικού δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη, με αντικείμενο τη διάθεση προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.
Η δράση αυτή είναι η τρίτη που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και αναμένεται να υλοποιηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος της από εθελοντική ομάδα στην πόλη του Αιγάλεω, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες πρώτη και δεύτερη ανάλογες δράσεις που υλοποιήθηκαν από τους Εθελοντές Αιγάλεω στον ίδιο χώρο, στις 16 Δεκεμβρίου 2012 και στις 20 Ιανουαρίου 2013.
Τα προϊόντα που θα διατεθούν, κατά κατηγορίες, είναι τα ακόλουθα : Αλεύρι, προϊόντα ελιάς (ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς), λαχανικά (πατάτες, φασόλια, σκόρδα, κρεμμύδια), εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, λεμόνια), ρύζι διαφόρων τύπων, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, ξύδι, κρασί, τυροκομικά προϊόντα (φέτα, σαγανάκι, γιαούρτι), ξηροί καρποί, μέλι-πετιμέζι, γλυκά κουταλιού, δημητριακά, υγρά πιάτων, υγρά γενικού καθαρισμού-πατώματος, υγρά τζαμιών, μαλακτικό ρούχων, χαρτί κουζίνας και πολλά άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής και φροντίδας.
Τις παραγγελίες τους οι ενδιαφερόμενοι είναι δυνατό να συμπληρώσουν online, απευθείας στην ιστοσελίδα των Εθελοντών Αιγάλεω (www.ethelontes-egaleo.gr), να τις στείλουν με email στο : info@ethelontes-egaleo.gr, είτε με faxστον αριθμό τηλεφώνου : 2105910157, να υποβάλουν τηλεφωνικά στους αριθμούς τηλεφώνου : 2105697350 (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί) και 2105903518  (από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ), όπως επίσης και στους αριθμούς τηλεφώνου : 6944269359 (Vodafone) και 6971913112 (Whats up)...
και τέλος να παραδώσουν το έντυπο παραγγελίας στα γραφεία του πολιτιστικού συλλόγου Αιγάλεω «Ιερά Οδός» που βρίσκονται στην οδό Νικολάου Πλαστήρα αριθ. 53 στο Αιγάλεω (έναντι Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αιγάλεω).Οι Εθελοντές Αιγάλεω θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να αναμετρηθούν με αυτό που με επιτυχία διεξάγεται εδώ και πολλούς μήνες σε άλλους Δήμους της Αττικής και όχι μόνο. Μιλούν για μια μεγάλη υπαίθρια αγορά προϊόντων, μια μεγάλη σύναξη ανθρώπων, μια νέα, ελεύθερη επικοινωνία παραγωγών και καταναλωτών, μιλούν για τη διαμόρφωση μιας νέας συναλλακτικής συνήθειας, μιας νέας συναλλακτικής ηθικής.
Στο χώρο της δράσης αυτής, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες φορές, θα τοποθετηθούν πλαστικοί κλωβοί, στους οποίους οι ενδιαφερόμενοι είναι σε θέση να αφήσουν ορισμένες ποσότητες από τα προϊόντα που θα αγοράσουν, για την ενίσχυση της Εθελοντικής Τράπεζας Αλληλεγγύης που διαχειρίζονται οι Εθελοντές Αιγάλεω. Τα προϊόντα αυτά αναμένεται να διατεθούν από την ομάδα σε τρεις ενορίες της πόλης του Αιγάλεω (Εσταυρωμένου, Αγίου Σπυρίδωνος και Αγίας Τριάδας) για την ενίσχυση των συσσιτίων που σε καθημερινή βάση προσφέρονται από τις Εκκλησίες αυτές σε περισσότερους από τριακόσιους αναξιοπαθούντες πολίτες του Αιγάλεω, καθώς επίσης και στο Χριστοδούλειο ίδρυμα προστασίας παιδιών που έχει την έδρα του στο Χαϊδάρι και φιλοξενεί περισσότερα από τριάντα κορίτσια, τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα.
Οι Εθελοντές Αιγάλεω τονίζουν ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες της βαθιάς κρίσης, περισσότερο από ποτέ άλλοτε κατά το παρελθόν χρειαζόμαστε, ως κοινωνία, πολιτικές και δράσεις, τόσο σε προσωπικό, όσο και –κυρίως– σε συλλογικό επίπεδο, που να εμπεριέχουν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της ευαισθησίας, της φιλοτιμίας, της αυτοοργάνωσης, της αυτενέργειας, της κοινωνικής δράσης και συμμετοχής. Αυτή τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση δεν θα την περάσουμε ο καθένας χωριστά, αλλά φιλοδοξούμε να την περάσουμε όλοι και όλες μαζί, στηρίζοντας τους συνδημότες μας με κάθε τρόπο και στηριζόμενοι σ’ αυτούς, όπως και όσο καθένας μπορεί, όσο καθένας χρειάζεται.
 
Top