Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δασκάλους και καθηγητές, σε όλoυς τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και στους εργαζόμενους στα σχολεία. Να έχουν όλοι μια χρονιά γεμάτη χαμόγελα, υγεία και επιτυχίες. Στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε, το σχολείο αποτελεί την ελπίδα για όλους μας, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια και αξίες για τη μετέπειτα ζωή τους. Ιδιαίτερα, στα παιδιά της...

...πρώτης τάξης του δημοτικού, εύχομαι το ταξίδι τους μέσα στο σχολείο που ξεκινά τη Δευτέρα 12/9/2011 να είναι γεμάτο ευχάριστες εμπειρίες και ουσιαστική γνώση. Πολλά παιδιά μάλιστα φέτος με βάση τα νέα εκπαιδευτικά δεδομένα και τις συγχωνεύσεις πολλών σχολικών μονάδων που είχαμε την περασμένη σχολική χρονιά, θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε διπλανά χωριά και πόλεις προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεδομένης αυτής της νέας πραγματικότητας θα πρέπει να καταβάλλει την ανάλογη προσπάθεια, ώστε οι μαθητές να έχουν την αμέριστη συμπαράστασή της με κάθε τρόπο. 

Στους γονείς, εύχομαι να έχουν δύναμη και υπομονή για να συντροφεύουν τα παιδιά τους στις δυσκολίες που τους παρουσιάζονται και να στέκονται πάντα δίπλα τους. 

Τέλος, στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή σχολική χρονιά και να έχουν δύναμη και υπομονή, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και των γνώσεών τους στη μαθητιώσα νεολαία.
 

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους και όλες!

Με εκτίμηση, 

Δημήτρης Μπόγρακος,
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αιγάλεω,
π. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Υπηρεσίας
 
Top